A la recerca del tresor amagat: comença el concurs de detecció de metalls més gran del món

El certamen s'expandeix pràcticament per tot el litoral valencià i es prolongarà durant huit mesos

El concurs més gran del món de detecció de metalls se celebra a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC
Sònia Silvestre
08 de maig 2022 - 12:57 Actualitzat: 15 de maig 2022 - 17:18

"Et xiula l'aparell i tremoles de pensar que hi pot haver ahí baix". Enrique Roig, president de l'Associació Valenciana de Detectoaficionats (AVD), sintetitza amb aquesta frase la seua passió per descobrir els tresors "metàl·lics" amagats davall de l'arena de la platja.

Com ell, són moltes les persones que comparteixen aquesta afició. Potser que troben un encenedor oblidat o pot ser que siga qualsevol altre objecte amb una història que tal vegada no coneixeran mai. A qui sí que han descobert, ja fa dos mesos, és a una ucraïnesa que va fugir de la guerra acompanyada del detector de metalls i que ara, junt amb gent de l'ADV, tracta de començar una nova nova vida en terres valencianes.

Aquesta passió per descobrir històries i tresors ha portat l'AVD a organitzar el Concurs de Detecció Metàl·lica de la Comunitat Valenciana. És el certamen de detecció de metalls més gran i de més durada del món. El concurs s'expandeix per la gran majoria de les platges valencianes, un total de 300 quilòmetres, i té una duració de huit mesos, de l'1 de maig al 31 de desembre.

Qualsevol persona hi pot participar, sense inscripció i a la platja o platges que trie cadascú. Els participants hauran de trobar un total de 100 fitxes, prèviament amagades per les platges i validar per correu electrònic cada fitxa trobada. El guanyador o guanyadora serà qui el 31 de desembre tinga a les mans la fitxa amb el número premiat en el sorteig de l'ONCE.

El premi, com no podria ser d'una altra manera, és un detector de metalls valorat en 749 euros.

També et pot interessar

stats