Receptes per traure profit a les sobres dels àpats de Nadal

Cada ciutadà europeu genera 30 quilos de restes de menjar a l'any

Olives farcides de torró i altres canapés amb les restes del sopar / À Punt NTC
25 de desembre 2022 - 18:20

Magdalenes a base de polvorons o olives farcides de torró: aquestes són algunes idees per a aprofitar les sobres dels sopars de Nadal.

Any rere any milers de famílies celebren la nit de Nadal amb festins amanits amb una gran quantitat de delicadeses. Les cuineres de la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) d'Alacant han compartit algunes receptes per a traure el màxim partit a les restes i que no es llance a perdre res. El putxero de Nadal és el plat que ofereix més possibilitats per a donar una segona vida a les sobres, ja que es poden fer croquetes, utilitzar la carn per a coques o convertir els cigrons en hummus.

Uns dies abans de Nadal, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació feia pública la campanya "Ací no es tira res" a través de la marca Aliments d'Espanya. Una iniciativa amb què els ambaixadors María José Sanromán, Carlos Maldonado i Andoni Ruiz Aduriz han transmés missatges d'orgull pels productes espanyols i han apel·lat al màxim aprofitament d'aquests.

Els europeus deixem perdre el 20% dels aliments que tenim i generem 30 quilos de sobres de menjar per ciutadà i any, una xifra que potser es reduirà aplicant aquests consells culinaris.

També et pot interessar

stats