Rebutgen el tercer grau per a Rodrigo Rato

A l'expresident de Bankia el van condemnar a quatre anys i mig de presó per l'escàndol de les targetes ‘black’.

Rodrigo Rato, abans d'entrar a la presó de Soto del Real
Rodrigo Rato, abans d'entrar a la presó de Soto del Real / Efe

La Secretaria General d'Institucions Penitenciàries ha rebutjat permetre accedir al tercer grau o règim obert a l'expresident de Bankia Rodrigo Rato, condemnat pel cas de les targetes black. La junta de tractament de la presó madrilenya de Soto del Real, on està reclòs, va proposar fa uns dies concedir-li el tercer grau, encara que la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries era la que havia de prendre finalment la decisió en un termini màxim de dos mesos.

Fons penitenciàries han informat aquest dimarts que la proposta de la junta de tractament ha tingut una votació molt ajustada, quasi d'empat entre els qui donaven suport al tercer grau per a Rato i els qui proposaven mantindre'l en segon grau, el règim habitual dels presos. Però en la decisió dels serveis centrals ha pesat més la posició de les persones que han votat en contra, que basen la decisió en el temps de la condemna complit pel que fora també vicepresident segon del govern d'Espanya amb el PP i els processos judicials que encara té pendents.

Rato és l'únic condemnat pel cas de les targetes opaques que encara roman en segon grau, ja que la resta es troba en règim obert, tal com han recordat les mateixes fonts. L'expresident de Bankia, que ja ha gaudit de dos permisos d'eixida, porta en la presó des del 25 d'octubre de 2018 per a complir una condemna de quatre anys i mig de presó per l'escàndol de les black.

També et pot interessar

stats