Rebutgen el recurs de la Fiscalia sobre les eixides de presó d’Iñaki Urdangarin

Es van autoritzar per a fer voluntariat a Madrid dos dies a la setmana, huit hores cada jornada.

Iñaki Urdangarin, després de fer el seu voluntariat, en una imatge d’arxiu
Iñaki Urdangarin, després de fer el seu voluntariat, en una imatge d’arxiu / Efe

L’Audiència d’Àvila ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per la Fiscalia contra la decisió del jutge de vigilància penitenciària que va atorgar permís al marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, per a fer un voluntariat fora de la presó de Brieva (Àvila) en la qual compleix condemna pel cas Nóos.

En concret, les eixides van ser autoritzades per a fer voluntariat a Madrid dos dies a la setmana, huit hores cada jornada. La primera va ser el passat 19 de setembre, després que Urdangarin sol·licitara l’aplicació de l’article 117 del reglament penitenciari. Per la seua banda, la Fiscalia va sostindre en el seu recurs que aquest precepte no era aplicable perquè no figura entre els requisits legals haver complit la quarta part de la condemna.

El tribunal, per la seua banda, ha recordat que perquè un intern classificat en segon grau puga accedir a l’execució de programes especialitzats, ha de complir els requisits de perfil de baixa perillositat social i no oferir riscos de trencament de condemna, sense exigir el compliment de la quarta part de la condemna.

També et pot interessar

stats