Les rebaixes s’avancen 8 dies a la Comunitat Valenciana

Les grans superfícies han canviat el calendari de venda i arrosseguen així els xicotets comerços en aquesta estratègia de venda

Les rebaixes s'han avançat 8 dies per a recuperar vendes perdudes durant la pandèmia / À Punt NTC

Moltes persones s’han trobat aquest dijous amb la sorpresa de les rebaixes d’estiu. “He vingut a canviar unes coses i no en tenia ni idea” ha reconegut una clienta. La campanya, que tradicionalment començava al juliol, s’ha avançat huit dies a la Comunitat Valenciana. En principi s’havia establit del 29 de juny al 5 de setembre, però les grans cadenes de venda han canviat l’escenari i han arrossegat els xicotets comerços.

Darrere hi ha una estratègia comercial per a recuperar les pèrdues en el sector tèxtil dels últims dos anys, ja que en 2020, les vendes es van desplomar un 41% i en 2021, un 16% més. Ara, els negocis volen aprofitar els últims moviments de gent abans de les vacances d’estiu, quan la majoria se’n va als pobles i a la platja.

“Ha vingut molta gent i per a aquesta vesprada n'esperem encara més” ha reconegut una treballadora d’una tenda de roba.

Això sí, en un moment d'encariment del preu dels productes bàsics, no s'esperen compres ni molt grans ni molt impulsives. Però és estiu i són rebaixes, i l'efecte d’il·lusió i desig és indissociable.

També et pot interessar

stats