Rebaixen de deu a huit anys la pena a un pare que va abusar sexualment de la filla a Castelló de la Plana

L'Audiència de Castelló reconeix que va aplicar una pena major perquè va qualificar erròniament els fets

Audiència Provincial de Castelló
Imatge de l'Audiència Provincial de Castelló / À Punt NTC

El Tribunal Suprem ha rebaixat la condemna de deu a huit anys de presó a un home per haver abusat sexualment de la seua filla de cinc anys a la casa dels seus avis a Castelló de la Plana.

La sala penal ha dictat una sentència que estima parcialment el recurs del condemnat contra la resolució de l'Audiència de Castelló per un delicte d'abús sexual, en considerar que no s'hauria d'haver aplicat una pena més greu, de deu anys, que la sol·licitada per la Fiscalia, que era de huit anys, perquè això vulnera el principi acusatori.

En aquest sentit, l'Audiència de Castelló reconeix que va aplicar una pena major perquè va entendre que el Ministeri Fiscal va qualificar erròniament els fets (com si la víctima fora major de tretze anys, quan no ho era), cosa que segons el Suprem no es degué fer, i per això rebaixa la condemna a la petició del fiscal.

El que no s'ha fet en aquest cas ha sigut aplicar la llei del "només sí és sí": amb la nova qualificació del delicte la pena mínima seria de dotze anys i sis mesos de presó.

Els fets van ocórrer el 8 i 9 de març del 2015, quan el condemnat estava amb la xiqueta en la vivenda dels avis i allí va realitzar i obligar la seua filla a dur a terme diverses conductes de naturalesa sexual aI dormitori "amb el disgust de la menor i abusant de la seua curta edat i de la relació paternal".

La menor va relatar els abusos que havia patit a la seua mare tan prompte com va poder, i també ho va explicar a la seua àvia i a les psicòlogues que han intervingut en la causa.

A més de la pena de presó, el Suprem ratifica la privació de la pàtria potestat durant el temps de la condemna i la prohibició de comunicar-se i aproximar-se a menys de 200 metres de la víctima durant cinc anys després de complir la pena de presó. També confirma la mesura de set anys de llibertat vigilada i una indemnització a la víctima de 4.000 euros.

També et pot interessar

stats