Rebaixen la condemna a un home que va intentar matar l'exparella perquè no tenia antecedents

El Tribunal Superior de Justícia de Cantàbria ha reduït la pena al mínim legal previst.

Rebaixen la condemna a un home que va intentar matar l\'exparella perquè no tenia antecedents
Rebaixen la condemna a un home que va intentar matar l'exparella perquè no tenia antecedents

El Tribunal Superior de Justícia de Cantàbria ha rebaixat de deu anys a set i mig la pena de presó imposada per l'Audiència Provincial a un jove que va intentar matar la seua exparella embarassada. Ha basat la decisió en què l'home no tenia antecedents penals i acabava de complir la majoria d'edat. 

El tribunal ha estimat parcialment el seu recurs d'apel·lació i ha coincidit amb la sentència prèvia que l'agressió estava motivada pel "comportament masclista o de menyspreu de gènere del processat", així com en la "intenció homicida". 

Tanmateix, ha reduït la pena al mínim legal previst per a acomodar-la a les circumstàncies personals del condemnat, ja que és "delinqüent primari i ocasional" i "la seua edat estava pròxima al mínim legal" en el moment dels fets.

El 016 és el telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista. Ofereix atenció gratuïta les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Proporciona informació a les dones víctimes de violència de gènere i al seu entorn sobre què fer en cas de maltractament. La telefonada no apareix reflectida en la factura. Sí que queda registrada en el telèfon, però es pot eliminar des del mateix dispositiu. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat també posa a disposició de les víctimes l'adreça electrònica: 016-online@msssi.es

També et pot interessar

stats