Elaboren un nou mapa geològic de la Comunitat Valenciana

Serà un instrument bàsic per planificar qualsevol actuació humana i previndre possibles riscos

Elaboren un nou mapa geològic de la Comunitat Valenciana

L’investigador Pedro Hernaiz, de l'Institut Geològic Miner d'Espanya, és un dels científics que participa en un ambiciós projecte encarregat per la Generalitat i que té previst cartografiar una extensa franja de la geografia valenciana: des de la costa fins a 30 quilòmetres a l'interior i des de Vinaròs fins al Pilar de la Foradada. És a dir, la franja on viu el 80 per cent de la població valenciana.

Aquesta renovada cartografia permetrà fer una radiografia pam a pam del nostre territori i que servirà per respondre preguntes com ara quines són les zones amb més riscos d’inundació o quina és la millor localització per a un abocador. A més, per primera vegada es farà un mapa d’aquestes característiques a escala 1/25000, cosa que permetrà una renovació absoluta de la geologia.

Per dur-lo a terme, Hernaiz i la resta de l’equip es dedicaran a confirmar pam a pam les dades prèvies sobre el terreny i modificar-les quan siga necessari. El treball que pot durar fins a cinc anys, un temps llarg per als humans, però molt curt dins el llarg camí geològic del planeta.

També et pot interessar

stats