La realitat de les dones en el món, en una exposició a les Corts

Pretén visibilitzar el paper d'elles en els àmbits econòmics, social, cultural, familiar, laboral i polític.

Marga Barceló, responsable de cooperació internacional de Creu Roja, explica el contingut de les instantànies
Marga Barceló, responsable de cooperació internacional de Creu Roja, explica el contingut de les instantànies / @cortsval
02 de març 2020 - 14:29

Les Corts han inaugurat l'exposició fotogràfica "Dones del Món", una exhibició, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, que pretén visibilitzar el paper que exerceixen elles en els diferents àmbits, com ara l'econòmic i laboral, el polític, el familiar, el social o el cultural.

Amb això, es vol mostrar la defensa de la igualtat i el lliure exercici dels drets de les dones i les xiquetes a tot el món a través de diverses fotografies aportades per la Creu Roja Espanyola i la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja.

Les fotografies reflecteixen problemàtiques com ara la feminització de la pobresa, la invisibilitat i l'aïllament de la dona en els entorns rurals, el sostre de vidre, la mutilació genital femenina, la prostitució i el tràfic de dones amb finalitats d'explotació sexual, els matrimonis forçosos, l'ús desigual dels temps de cura i la invisibilitat del treball en la llar o el llenguatge excloent, entre altres.

El president de la Creu Roja en la Comunitat Valenciana, Rafael Gandia, recorda que aquest propòsit és un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 5 sobre Igualtat de Gènere) inclosos en l'Agenda 2030 per Nacions Unides i un dels principis fonamentals de l'entitat.

L'exposició estarà muntada en els corredors de les Corts fins al pròxim dia 8 de març perquè la puguen contemplar tant les visites com la plantilla del Parlament valencià. A partir del dia 9 i fins al 22 es traslladarà a l'Estació del Nord de València, on s'obrirà al públic en general.

També et pot interessar

stats