El Real de Gandia i Beniarjó, units de nou per un pont

Reconstrueixen, quasi dotze anys després, el pont entre les dues poblacions que s'emportà una riuada.

A l'esquerra, el pont reconstruït. A la dreta, restes del pont després de la riuada
A l'esquerra, el pont reconstruït. A la dreta, restes del pont després de la riuada

Han hagut de passar quasi dotze anys per a reconstruir el pont que unia el Real de Gandia i Beniarjó. L'11 d'octubre de 2007, una forta riuada es va emportar el pont que travessava el riu Vernissa. Els ajuntaments d'ambdues localitats en van reclamar la reconstrucció des del primer moment per a facilitar la mobilitat dels llauradors i del veïnat, però el procés de reconstrucció ha sigut difícil i llarg. 

Finalment, la Diputació de València ha finançat aquesta obra que, en un primer moment, es va intentar que sufragara la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, però es va negar a fer-ho amb la justificació que no es podien fer càrrec de reparar les infraestructures viàries que travessen els rius. Posteriorment, la Generalitat tampoc se'n va voler fer càrrec, ja que es tractava d'un camí rural i, per tant, els costos els havien d'assumir els ajuntaments implicats. 

Les poblacions afectades van demanar a la Diputació de València que se n'encarregara, l'organisme va acceptar la petició i dues legislatures després i amb una inversió de més de 315.000 euros, travessar el pont sobre el riu Vernissa torna a ser una realitat.

També et pot interessar

stats