Readmeten la militar que va denunciar el seu cap per assetjament sexual

Segons Defensa, la decisió la prenen per a no “causar perjuís de reparació difícil a la interessada”.

Readmeten la militar que va denunciar el seu cap per assetjament sexual
Readmeten la militar que va denunciar el seu cap per assetjament sexual

El subsecretari de Defensa ha acordat el reingrés de la soldada de l’Exèrcit de l’Aire a qui van suspendre de servei després de denunciar el seu cap per assetjament sexual mentre durara la tramitació del recurs de reposició que ella va presentar contra l’acomiadament. 

Segons informa el Ministeri de Defensa en un comunicat, aquesta decisió la prenen per a no “causar perjuís de reparació difícil a la interessada, atés que suposaria la seua baixa en les Forces Armades per resolució de compromisos”.

Aquesta decisió suposa el reingrés de la soldada en les Forces Armades, segons el que acordaran sobre el recurs.

Fa dues setmanes, el Ministeri de Defensa va aconsellar a la militar que fera ús del dret a presentar recursos de reposició i d’alçada contra la suspensió. Aquest pronunciament es va produir després que el diari El País va publicar que la militar havia sigut despatxada sense indemnització després de deu anys en l’exèrcit perquè un tribunal mèdic havia dictaminat que ja no complia les condicions psíquiques per a continuar treballant. 

La soldada va presentar un recurs de reposició en el qual argumenta que la seua inutilitat física hauria de declarar-se “com a ocorreguda en acte de servei”, en ser resultat de “la situació d’assetjament que ha patit en la seua unitat”, la qual cosa va motivar “que interposara la denúncia corresponent” contra el superior.

També et pot interessar

stats