L'accident de l'autobús que va caure al riu Lérez a Pontevedra suma set víctimes mortals

El tràgic succés es va produir a les 21:19 hores del 24 de desembre, nit de Nadal, en la carretera nacional 541

L'accident de l'autobús que va caure al riu Lérez a Pontevedra suma set víctimes mortals / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 de desembre 2022 - 11:54 Actualitzat: 26 de desembre 2022 - 21:27

L'operatiu de rescat de les víctimes de l'autobús que va caure al riu Lérez al terme municipal de Cerdedo-Cotobade (Pontevedra) s'ha reactivat aquest dilluns a pesar d'haver-lo donat provisionalment per tancat la vespra. Fins diumenge els serveis d'emergències localitzaren huit dels ocupants —sis morts i dos més amb vida—, però ara s'ha constatat que una novena persona hi viatjava a bord i continuava en parador desconegut, segons informen a Efe fonts del dispositiu.

El cos sense vida de la dona s'ha recuperat aquest dilluns. Va ser el fill de l'única dona supervivent qui va avisar que sa mare li havia comunicat que encara faltava aquesta dona, amb la qual viatjava en l'autobús. Aquesta dada l'ha confirmada el delegat del govern espanyol a Galícia, José Miñones, en la visita que ha fet al lloc en què l'autocar va accidentar-se.

El tràgic succés es va produir a les 21:19 hores del 24 de desembre, nit de Nadal, en la carretera nacional 541, entorn del quilòmetre 67 en sentit cap a Pontevedra i al pas per la localitat de Pedre, a Cerdedo-Cotobade. L'autocar cobria la ruta Lugo-Vigo. Aquell mateix dissabte van ser rescatats els dos únics supervivents, el conductor i una passatgera, i dos cadàvers. L'endemà es recuperaren quatre cossos més, fins a un total de sis víctimes mortals.

Però la quantitat de persones que estaven dins de l'autocar no era clara, perquè aquesta xifra la va donar el conductor, que la va rectificar en diverses ocasions a causa dels records que tenia de les parades. No obstant això, després del recompte de les famílies que es van posar en contacte amb emergències i amb huit ocupants localitzats, l'operatiu de recerca es va donar per finalitzat de manera temporal diumenge.

Amb tot, aquest matí, i amb la possible existència d'una novena passatgera, l'operatiu s'havia reactivat. Els tècnics continuen al lloc els fets, pendents de l'extracció del vehicle del fons del riu Lérez, cap a on es va precipitar per accident. No és previsible que s'aconseguisca recuperar hui i la maniobra es planteja complicada a causa de les "condicions summament difícils" que l'envolten. De moment, s'estudien paràmetres com ara la resistència del pont, el possible pes del bus amb l'aigua que puga tindre dins i les característiques de la grua de gran tonatge que caldrà per a remolcar-lo.

Finalment, són dues les úniques persones que han sobreviscut, el conductor i una viatgera, mentre que el balanç de morts s'eleva a set. L'home ja ha rebut l'alta mèdica i l'altra supervivent continua ingressada, segons ha confirmat el director general d'Emergències i Interior de la Xunta, Santiago Villanueva. És el sinistre d'autobús més greu registrat a Galícia des de fa dècades i les autoritats han obert una investigació de "gran envergadura" per a aclarir-ne les causes i que, segons les estimacions, s'allargarà en el temps.

També et pot interessar

stats