Es reactiva la vacunació massiva amb vora 57.000 dosis disponibles

Amb el segon carregament, la Comunitat Valenciana ja ha rebut 62.000 dosis.

Arribada de les vacunes a la Residència Sagrada Família de la Vall d'Uixó

Aquest dilluns es reprén la campanya de vacunació contra el coronavirus a la Comunitat Valenciana després de l'arribada del segon enviament de 31.000 dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech que es distribuiran de manera que 10.000 aniran al centre de distribució d'Alacant, 5.000 al de Castelló i 16.000 al de València. Amb aquest carregament, ja seran 62.000 les dosis rebudes.

No obstant això, la Comunitat Valenciana només va vacunar unes 5.000 persones en la primera setmana de campanya a causa dels dies festius de Cap d'Any i cap de setmana, fet pel qual encara queden, aproximadament, unes 57.000 dosis disponibles sense administrar.

La vacunació continuarà en cada departament seguint els criteris de prioritat establits que classifiquen les residències en quatre grups: les lliures de Covid-19, aquelles en les quals fa almenys 90 dies que no es registra cap cas actiu, les que no tenen casos actius en aquest moment i la resta de residències. Cada departament de salut, seguint aquest criteri, ha organitzat la vacunació de la totalitat de les residències de la seua àrea.

Les vacunes entregades per la farmacèutica en tres punts de la Comunitat Valenciana es troben emmagatzemades a 80 graus sota zero, condicions en les quals poden conservar-se fins a sis mesos. Per a poder utilitzar-les, es descongelen fins a aconseguir una temperatura d'entre 2 i 8 graus. Un procés que tarda aproximadament dues hores. En aquestes condicions de refrigeració, la vida útil de les vacunes és de cinc dies. Una vegada arriben al punt d'administració, s'han de reconstituir amb sèrum fisiològic abans d'injectar-les per via intravenosa. Després d'aquesta última operació, el període d'ús és de sis hores.

Al llarg del primer trimestre de l'any, només de la vacuna de Pfizer, se n'administraran més de 377.000 dosis, 188.000 vacunes completes. Això al marge d'aquelles que puguen arribar en les pròximes setmanes de Moderna o Oxford-AstraZeneca.

També et pot interessar

stats