Ratxes de vent de més de 100 km/h deixen un ferit i danys materials a la Comunitat Valenciana

Emergències ha atés una dona a la qual li ha caigut un arbre a l'avinguda de la Plata de València.

Una persona contempla l'arbre caigut que ha causat ferides a una dona de 71 anys a causa de les fortes ratxes de vent

Les fortes ratxes de vent, de fins a 109 quilòmetres per hora, que afecten la major part del territori de la Comunitat València han causat ferides a una dona de 71 anys, a la qual li ha caigut un arbre a València, i multitud de desperfectes en cornises i teulades. La borrasca Àlex ha deixat, a més, un descens tèrmic de més de 15 graus en 24 hores i ruixats de curta duració a mesura que passa el front, que es dirigeix ara cap al sud.

Els serveis d'emergències de la Generalitat han atés, al voltant de les 13 hores, una dona a la qual li ha caigut un arbre a l'avinguda de la Plata de València. L'equip mèdic del SAMU ha aconseguit estabilitzar la dona, que posteriorment ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe.

L'Agència Valenciana d'Emergències ha informat de ratxes de vent que han arribat fins als 109 km/h a Bunyol, 93 al Toro i 89 a Alcoi. Així mateix, els anemòmetres de l'Agència Estatal de Meteorologia havien registrat fins a les 12 hores ràfegues de 78 km/h a l'aeroport de València, 77 a Morella, 72 a Utiel, 66 a València, 65 a Vilafranca del Maestrat i 63 a Fredes.

Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València han hagut d’intervindre durant la jornada del divendres en una quinzena d’incendis de matolls, així com una quarantena de serveis derivats de l’episodi de forts vents. Fins a les 19:15 h, han dut a terme 19 serveis per retirada d’arbres o branques caiguts en camins, carrers i carreteres, i altres 18 serveis de sanejament de façanes, on els bombers han retirat, per risc de caiguda, parts de sostre, cristalls, cartells o planxes metàl·liques.

També et pot interessar

stats