Rato obté el tercer grau penitenciari

L'exministre i expresident de Bankia podrà eixir de la presó amb control telemàtic.

Rodrigo Rato en una imatge d'arxiu
Rodrigo Rato en una imatge d'arxiu / À Punt NTC.

L'Audiència Nacional ha concedit el tercer grau a l'exministre i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, que estarà controlat telemàticament. Una decisió que el tribunal ha pres a partir de l'informe de la junta de tractament de la presó madrilenya de Soto del Real, on compleix condemna, i que considera que Rato està capacitat per a iniciar un règim de semillibertat. També ha tingut en compte la seua edat, 71 anys, i les malalties coronàries que té.

Una vegada absolt de l'acusació per l'eixida a borsa de Bankia, el magistrat José Luis Castro ha tingut en compte a l'hora de concedir-li la semillibertat que Rato havia fet front a la responsabilitat pecuniària derivada de la condemna a 4 anys i mig de presó per les targetes 'black'.

En aquest sentit, el jutge observa que l'assumpció de responsabilitat va més enllà del pagament de la responsabilitat civil, en haver demanat perdó de manera voluntària, pública i notòria abans d’ingressar a la presó.

Entre els factors positius per a la concessió del tercer grau, el jutge inclou també el fet que Rato haja gaudit de permisos d'eixida sense incidències, la qual cosa dissipa la possible alarma social, un dels requisits per a obtindre la semillibertat que, segons el jutge, "no pot mantindre's indefinidament".

Rato era l'únic condemnat per l’ús fraudulent de les targetes opaques de Caja Madrid que encara estava en segon grau, ja que la resta està ja en règim obert.

També et pot interessar

stats