El rànquing de Xangai manté la posició de la UPV i rebaixa el rang de la UV

Les dues institucions d'ensenyament superior es mantenen entre les 500 millors del món segons aquesta classificació anual

Una imatge d'estudiants
Una imatge d'estudiants / UPV
16 d'agost 2021 - 13:15

El rànquing de Xangai, actualitzat aquest cap de setmana, manté la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València entre les 500 millors del món i entre les 12 espanyoles millor considerades. Tot i això, la classificació d'enguany manté el rang de la UPV en la forqueta d'entre els 301-400 millors centres, mentre que rebaixa la de la UV de la forqueta dels  201-300 millors centres al mateix grup que la Politècnica. Aquesta és una de les classificacions d’universitats de més difusió mundial.

El centre d'ensenyament superior espanyol millor situat en aquesta llista és la Universitat de Barcelona, que torna a situar-se per sisé any entre les 200 millors del món. En aquest mateix grup de centres es troben la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Granada.

La UPV i la UV es troben en aquest rang al costat de la Universitat Autònoma de Madrid i la Universidad del País Basc. I pel que fa a altres centres d'ensenyament superior de la Comunitat Valenciana, aquest rànquing també situa la Universitat d'Alacant en la forqueta entre les 601-700 millors del món.

La Universitat de València ha destacat, en un comunicat aquest dilluns, que es troba "entre les huit primeres universitats espanyoles" en aquest rànquing. I ha explicat que la classificació analitza sis indicadors, dels quals la Universitat puntua en quatre. Són, a més d’articles indexats (PUB, amb un 20% del pes total de la ponderació), HiCi (personal investigador altament citat en 21 categories temàtiques, 20%). També PCP (rendiment acadèmic per càpita d’una institució o resultat dels altres indicadors ponderats, amb un 10%) i N&S (o articles publicats en les revistes Nature i Science, amb un 20%). I amplia que la UV destaca a nivell mundial en àrees com Teledetecció, en la qual ocupa la posició 10; Ciència i Tecnologia d’Aliments, en el lloc 20; Turisme, en el 37; Salut Pública, al rang 51-75; i Física, on està en l’interval 76-100 mundial. A més, de les 54 matèries analitzades, la UV és primera a nivell autonòmic en 23, un 76,66% del total.

També et pot interessar

stats