Ramon Pasqual: "Benimuslem és el gran oblidat de la pantanada"

Lamenta que quaranta anys després encara no s’han solucionat els problemes causats

Imatge de Ramon Pasqual, alcalde de Benimuslem
Imatge de Ramon Pasqual, alcalde de Benimuslem / À Punt NTC

L’equip d’À Punt ha visitat Benimuslem (Ribera Alta), un dels pobles més afectats per la pantanda de Tous de fa quaranta anys. La localitat encara pateix conseqüències derivades de la catàstrofe, ja que no s’ha arribat a posar cap solució a problemes com la neteja i manteniment del riu, que es pot tornar a desbordar si torna a haver-hi fortes pluges.

Hem entrevistat Ramon Pasqual Garcia, l'alcalde, que reivindica que Benimuslem és la gran oblidada de la pantanada. “Quaranta anys després queda molt per fer encara, el llit del riu està més o menys igual, fa trenta anys el netejaren i no ho han tornat a fer”.

Pasqual agrega que al gener de l’any 2020 van patir una DANA que va fer que el riu quasi se’n tornara a eixir “i va passar el mateix que fa quaranta anys, ningú es va recordar d’aquest poble”. Demanem que es preocupen més per nosaltres, estem totalment oblidats quan passa una catàstrofe d’aquest tipus”, afegeix.

Segons Pasqual, Benimuslem necessita més pressupost, un manteniment i una neteja completa del riu, que es troba en molt mal estat. “Més que res, perquè l’aigua no ens entre dins de les cases quan hi ha fortes pluges”, conclou.

També et pot interessar

stats