Ramón Espinosa, president d'Intercitrus: "Ens estem quedant sense mercat"

El nou representant del sector citrícola lamenta la pèrdua progressiva de quota internacional per als cítrics.

El nou president d'Intercitrus, Ramón Espinosa
El nou president d'Intercitrus, Ramón Espinosa / À Punt NTC

El nou president d'Intercitrus, la interprofessional espanyola de la taronja i la mandarina, alerta de la pèrdua creixent de mercat per a la producció citrícola. En la primera entrevista a À Punt des del seu nomenament, el passat 23 d'octubre, Ramón Espinosa ha advertit que els cítrics espanyols estan perden quota de mercat, tant a la Unió Europea, com a països tercers, on ha destacat l'impacte dels aranzels dels Estats Units, el veto rus, o els protocols per a la introducció de productors hortofructícoles a la Xina.

"Ens estem quedant sense mercat i on tenim lideratge, a Europa, els acords amb països tercers, per als quals es gasta l'agricultura com a moneda de canvi, ens estan penalitzant", ha advertit.

Espinosa també ha insistit en una de les reivindicacions habituals del sector, la necessitat de millorar els controls als ports de les partides de cítrics d'altres països. "Ens estan portat plagues, ens estan fent la competència deslleial i ens estan introduït aliments de dubtosa qualitat alimentària", assegura el president d'Intercitrus, en referència a les importacions de cítrics de països com la República de Sud-àfrica, on intermitentment es detectat partides amb la plaga de la mosca negra.

Els objectius del seu mandat passen per situar aquests temes damunt la taula dels fòrums de decisió internacional, on Intercitrus aspira a convertir-se en l'actor definitiu del sector, segons ha explicat Espinosa.

Espinosa també ha urgit a un acord de la Unió Europea amb el Regne Unit pel Brexit que evite els aranzels a les exportacions, una circumstància que considera clau per al futur dels crítics espanyols.

També et pot interessar

stats