Les ràfegues intenses de ponent situen l’interior en avís groc i taronja

Es preveu que les comarques més septentrionals registren ratxes de fins a 100 km/h. Les temperatures repunten fins a valors primaverals en les hores centrals del dia

Diverses persones prenen el sol en un jardí situat vora mar a Benicàssim
Diverses persones prenen el sol, aprofitant el repunt de les temperatures, en un jardí situat vora mar a Benicàssim / À Punt NTC

Ràfegues molt fortes de ponent a l’interior i repunt de les temperatures. Serà la tònica amb què s’inicia la setmana, que deixa enrere el breu episodi amb el mercuri en valors més propis de l’hivern que va registrar el nostre territori la setmana passada. Les fortes ràfegues de vent mantenen les comarques interiors més septentrionals sota l’avís taronja de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) per ratxes que poden arribar als cent quilòmetres per hora.

El vent, en la mateixa línia que el cap de setmana, continua bufant amb intensitat. De fet, els observatoris d’Avamet, l’Associació Valenciana de Meteorologia, han registrat ràfegues superiors als cent quilòmetres per hora a Xert durant les primeres hores de dilluns. Més enllà de la franja interior, que està sota avís groc per vent de fins a 80 km/h i de les comarques més septentrional on l’avís és taronja perquè es preveuen ràfegues de vent més intenses, en altres punts del territori el vent també era motiu de conversa aquest dilluns.

A Confrides s’ha arribat als 92 km/h, mentre que a Bunyol arribaven als 85 km/h, d’acord amb les dades d’Avamet. Registres de vent més discrets han tingut a Xodos, Vilafranca o Castellfort, on les ratxes màximes han fregat els 70 km/h, el mateix passava a com Sumacàrcer o Catí. Es preveu que el vent vaja amainant al llarg del dia. Dimarts continuarà bufant, però amb menys intensitat.

Aquestes previsions han obligat Emergències a decretar el risc alt per incendis forestals en el litoral de Castelló i València i en el sud d'Alacant, mentre que és extrem en la resta de la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a les temperatures, les màximes experimentaran un notable ascens, especialment en la franja costanera, on el mercuri pot arribar als 24º o 25º en punts com ara Alacant, Oriola o Castelló de la Plana, durant les hores centrals del dia. Seran el preludi d’una setmana en què repuntarà el mercuri fins a valors habituals de la primavera, malgrat estar encara en ple hivern. 

També et pot interessar

stats