Rafal es disputa amb Oriola la segregació del barri de les Cases Barates

L'Ajuntament oriolà aprovarà aquest dimecres, en el ple, l'informe de l'Institut Cartogràfic Valencià que li dona la raó

El barri de les Cases Barates d’Oriola disputat per Rafal / À Punt NTC

El barri de les Cases Barates d’Oriola és motiu de tensió amb el poble veí, Rafal, que també el reclama. El problema va nàixer com a conseqüència de la divisió d’un dels carrers entre els dos municipis. 

Aquest dimecres, l'Ajuntament oriolà aprovarà en el ple l'informe de l'Institut Cartogràfic Valencià que li dona la raó pel que fa al límit municipal. L'Ajuntament de Rafal no accepta la decisió i anuncia que portarà la segregació de tot el barri al Consell Jurídic Consultiu.

Mentrestant, els 200 veïns d'aquest barri ubicat al costat del nucli urbà de Rafal demanen -des de fa sis anys- la segregació d'Oriola perquè volen formar part de Rafal.

El carrer de la Infanta Elena es divideix entre Rafal i Oriola 

El carrer de la Infanta Elena està dividit entre Oriola i Rafal i els veïns tot i que pertanyen administrativament a Oriola, fan vida a Rafal. Allí van al centre de salut, a l'escola, fins i tot el clavegueram acaba de connectar-se al de Rafal. Per aquesta raó, Rafal vol annexionar les zones que reben els serveis del seu municipi, tot i que on van a parar els impostos és a Oriola.

Llindar entre Rafal i Oriola
Llindar entre Rafal i Oriola / À Punt NTC

L’alcalde de Rafal, Manuel Pinedo, ha explicat que portarà el cas de les Cases Barates “fins on faça falta i espera la decisió del Consell Juridic Consultiu”.

Jose Aix, regidor d’Urbanisme d’Oriola ha explicat a À Punt que els informes al voltant d’aquesta qüestió daten de 1897 “per tant, Oriola no està fent res nou”, ha dit. El litigi ha generat un degoteig de conflictes com el de l'ordenació del trànsit. Fa dos anys, l’alcalde de Rafal repintava els carrers de la disputa per a evitar el pas de vehicles pesants. Unes línies que intentava protegir la Policia Local d'Oriola.

També et pot interessar

stats