Radiografia imperfecta de la joventut valenciana: afició per la cuina saludable i la becadeta

Un informe analitza els hàbits de salut de la generació mil·lennista d'Espanya a través de 1.600 enquestes.

VÍDEO | Radiografia imperfecta de la joventut valenciana: afició per la cuina saludable i la becadeta

La generació mil·lennista valenciana s'implica més en la cuina i elabora més receptes saludables que la joventut d'altres parts d'Espanya (79% davant del 72% de la mitjana estatal). Així mateix practica amb més freqüència la becadeta (43% en comparació amb el 34%) que en altres autonomies. 

Les conclusions figuren en l'informe Millennials y Salud, una investigació de la Fundació Mapfre i la consultora Salvetti Llombart que, a través de 1.600 enquestes aprofundeix en el coneixement de la joventut espanyola de 20 a 35 anys. 8,2 milions de persones integren la generació mil·lennista que representa el 17,6% de la població espanyola. La meitat té estudis universitaris, la majoria és mileurista i un terç viu a casa del pares.

L'estudi presenta una joventut que concedeix al benestar emocional la mateixa importància que al físic (80%), es preocupa per l'alimentació sana i equilibrada (69%) i practica esport (dos de cada tres). Tanmateix sembla una generació amb problemes d'insomni o per a agafar el son (quatre de cada deu), trastorns que atribueixen a l'estrés (57%), preocupacions diverses (53%), les obligacions diàries, (31%) o l'excés de càrrega de treball (29%). Un 28%, tres de cada deu, pren algun suplement per a dormir. En general, concedeixen més importància a la qualitat que a la quantitat d'hores de son i dormen, de mitjana, 7,2 hores entre setmana i 8,1 el cap de setmana.

Aquesta joventut se sent feliç (62%), tranquil·la (59%) i optimista (57%) amb la vida, malgrat que el 85% han patit algun problema anímic, com estrés (65%), desànim (44%), inseguretat (36%) i depressió (21%). 

El 23% lliga amb el mòbil

L'estudi també para atenció al temps d'oci. La festa és l'ocupació exclusiva dels caps de setmana per al 27% de les persones enquestades. Una proporció semblant -un de cada tres- ha provat les drogues i fuma habitualment. El 23% dels mil·lennistes empra aplicacions mòbils per a lligar (30% els homes, 17% dones) i prop del 70% assegura prendre precaucions contra les malalties de transmissió sexual. Segons l'estudi les dones (63%) estan més satisfetes amb la vida sexual que els homes (56%).

La radiografia generacional de l'informe ofereix diferències menors en el comportament de la joventut de les diferents parts d'Espanya. A més del major interés per la cuina i el descans de després de dinar dels valencians, evidencia que els catalans practiquen més esport, els andalusos es preocupen més per la seua salut i els bascos pateixen menys estrés.

També et pot interessar

stats