Quinze municipis de sis comarques, en risc alt per altes temperatures

La Vall de Cofrents-Aiora, l'Alt Vinalopó, la Costera, la Plana d'Utiel-Requena, els Serrans i la Vall d'Albaida és on s'esperen les temperatures més elevades

Banyistes abandonen la platja de la Malvarrosa en una imatge d'arxiu
Banyistes mouen de la platja de la Malva-rosa, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Conselleria de Sanitat, en el marc del programa de prevenció i atenció als problemes de salut derivats d'altes temperatures a la Comunitat Valenciana, ha establit el nivell de risc alt (roig) a les comarques i municipis de la Vall de Cofrents-Aiora (municipis d'Aiora, Cofrents, Cortes de Pallars, Xalans, Xarafull, Teresa de Cofrents i Zarra) i a Alt Vinalopó (Villena).

També estan en nivell roig aquest diumenge la Costera (la Font de la Figuera, Moixent), la Plana d'Utiel-Requena (Requena, Venta del Moro), els Serrans (Ares dels Oms, Titaigües) i la Vall d'Albaida (Fontanars dels Alforins).

En nivell de risc mitjà (taronja) es manté el Racó d'Ademús (concretament els municipis d'Ademús, Cases Altes, Cases Baixes, Castellfabib, Torrebaixa), Alt Vinalopó (el Camp de Mirra, la Canyada), la Costera (Vallada) i la Foia de Bunyol (Bunyol, Iàtova).

Així mateix, Utiel-Requena (localitats de Camporrobles, Sinarques, Utiel, Villargordo del Cabriel), els Serrans (Benaixeve, Toixa) i la Vall d'Albaida (Albaida, Alfarrasí, Benigànim, Benissuera, Bufali, el Palomar, Montaverner, Ontinyent), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la Comunitat registrarà aquest diumenge intervals nuvolosos, temperatures mínimes sense canvis significatius i màximes en descens a València, nord d'Alacant i interior sud de Castelló, encara que les diürnes continuaran "significativament altes" en punts de l'interior nord de València, on poden arribar a 36 graus.

Per la seua part, el Centre de Coordinació d'Emergències 112 CV ha activat per a aquest diumenge el risc groc per temperatures màximes a l'interior nord de la província de València, que es mantindran aquest dilluns.

També et pot interessar

stats