Quines deixalles van en cada tipus de contendidor?

L’Ajuntament de València llança una campanya per a resoldre aquest dubte.

VÍDEO | Quines deixalles van en cada tipus de contendidor?

La separació de residus en diferents contenidors és una eina fonamental per a impulsar el reciclatge a les ciutats, per això s'ha passat del tradicional contenidor de color gris a contenidors selectius que reciclen tot allò que es llança al fem. L’últim a arribar ha sigut el de color marró, dedicat només a les deixalles orgàniques.

Però a banda de posar les eines a l'abast de la població, cal també formar-la perquè en facen un bon ús. Per això, l'Ajuntament de València ha començat una campanya informativa per a resoldre dubtes sobre quines deixalles es poden dipositar en cada tipus de contenidor. 

Abans, els contenidors se situaven aïllats, però per a facilitar la distribució de cada residu en el seu lloc corresponent s'ha optat per agrupar-los. A més, els nous contenidors disposen ja d'un codi QR que informa on es troben els punts nets de la ciutat.

El contenidor més recent, per a residus orgànics

El contenidor marró és el més desconegut, per ser el més recent, i és només per a fem orgànic que s'ha d'abocar solt o en boses composables que faciliten la degradació i es venen als supermercats. Però mai en boses de plàstic perque aquestes es reciclen per altres mitjans i entorpeixen el reciclatge orgànic.

 

També et pot interessar

stats