Quines comunitats autònomes han decretat el confinament perimetral?

Cada vegada són més els territoris que endureixen les mesures per a frenar la corba de contagis.

Quines comunitats autònomes han decretat el confinament perimetral?
Quines comunitats autònomes han decretat el confinament perimetral?

La declaració de l’estat d’alarma diumenge ha accelerat l’aplicació de noves mesures restrictives per a frenar l’escalada de contagis per coronavirus a Espanya. Aquest dilluns diverses comunitats autònomes han anunciat el tancament perimetral del seu territori o estudien posar en marxa aquesta mesura els pròxims dies. Amb la vista posada en el Nadal, les autonomies busquen frenar la pandèmia, que avança sense fre en gran part del territori espanyol.

Quines autonimies han decretat el tancament perimetral?

Navarra: El govern foral de Navarra va ser el primer a Espanya que va decretar el tancament perimetral de tota la comunitat autònoma en la segona onada. Des del passat dijous, no es permet l’eixida o entrada de persones a la comunitat autònoma durant 15 dies. A més, els bars, restaurants i altres establiments tanquen a partir de les 21:00 hores.

La Rioja: Amb una incidència acumulada a 14 dies de 549 casos per cada 100.000 habitants, La Rioja va ser la segona autonomia a confinar-se. Des del passat divendres fins el dissabte 7 de novembre, es restringeix la lliure entrada i eixida de persones en tota la comunitat autònoma.

Aragó: El president d'Aragó, Javier Lambán, ha informat que la comunitat queda confinada en tot el perímetre a partir de la matinada del dimarts fins al 9 de novembre. Lambán ha explicat que Aragó està en nivell 3 d'alerta, el més restrictiu, per la qual cosa el tancament de fronteres és el més aconsellable.

Astúries: La mobilitat entre Astúries i la resta de comunitats autònomes quedarà restringida entre la mitjanit del dimarts al dimecres en tot el seu territori. El confinament limita les entrades i eixides del Principat a viatgers en trànsit o que tinguen causes justificades i s'afig a Gijón, Oviedo i Avilés, on aquesta mesura ja va entrar en vigor divendres.

El País Basc: El govern basc ha anunciat el tancament de la comunitat autònoma a partir de les 6:00 hores d’aquest dimarts. Euskadi ha entrat en zona roja després de superar la taxa acumulada en 14 dies de 500 casos de Covid-19 per 100.000 habitants.

Quines autonomies estudien confinar-se?

Madrid: Davant de la proximitat del pont de Tots Sants, el govern madrileny sospesa el tancament de fronteres "basant-se en criteris sanitaris". Madrid registra una incidència acumulada en els últims 14 dies de 409,22 casos per cada 100.000 habitants, semblant a la mitjana d’Espanya.

Catalunya: El govern català estudia la possibilitat de decretar confinaments durant els caps de setmana per a tallar la propagació descontrolada de l'epidèmia. La mesura requeriria un nou decret d'estat d'alarma, ja que l'actual només preveu confinaments nocturns.

També et pot interessar

stats