De quines ajudes disposen les víctimes de violència de gènere?

Al 2019 augmentaran els fons d'emergència per a cobrir les necessitats bàsiques fins a 2.205 euros.

De quines ajudes disposen les víctimes de violència de gènere?
De quines ajudes disposen les víctimes de violència de gènere?

La por i la dependència econòmica són les principals causes que frenen les víctimes de violència de gènere a l'hora de denunciar l'agressor. Com explica la coordinadora del Centre Dona 24 Hores de València, Yolanda Monroig, el maltractador busca l'aïllament de la seua parella i impedir que accedisca a un treball remunerat. Així, les ajudes econòmiques públiques permeten, en molts casos, trencar el cercle de la dependència i fer un pas avant.

L'any 2018, 290 dones que patien violència de gènere i van acreditar la insuficiència de recursos, sense l'obligació d'haver presentat una denúncia, es beneficiaren de les ajudes econòmiques que destina la Generalitat i que tramiten els Centres Dona.

Les associacions que atenen les víctimes reclamen immediatesa en l'assignació de les ajudes per a poder cobrir les seues necessitats. Per a aquestes situacions es destinen els recursos del fons d'emergència, una ajuda que arriba a la dona en un termini de 72 hores.

Al 2019 està previst que s'incrementen els recursos considerablement, ja que el Consell ha ampliat les indemnitzacions per a equiparar-les amb les de les víctimes del terrorisme. Així, les ajudes destinades a cobrir les necessitats bàsiques passen de 200 a 2.205 euros; les destinades a l'allotjament arribaran als 2.940 euros; les de transport, als 735 euros; i les previstes per a la seguretat i protecció de les víctimes pugen de 2.000 a 2.205 euros.

També et pot interessar

stats