Quim Torra: “La democràcia sempre doblega el terror i la barbàrie, es produïsca on es produïsca”.

Amb tots els consellers i després d'un consell executiu extraordinari pel 17A, Torra ha recordat la tristesa i el dolor de l'agost passat.

Torra ha recordat el dolor que es van estendre l'agost passat per tot el territori català.
Torra ha recordat el dolor que es van estendre l'agost passat per tot el territori català.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat el suport i reconeixement a les víctimes i als cossos d'emergència i seguretat en nom del Govern de Catalunya en una declaració institucional de rebuig dels atemptats: “La democràcia sempre doblega el terror i la barbàrie, es produïsca on es produïsca”. 

Acompanyat per tots els consellers i després d'un consell executiu extraordinari pel 17A aquest divendres, Torra ha recordat “la tristesa, el dolor i la por” que es van estendre l'agost passat per tot el territori català, sobretot a Barcelona, Cambrils, Alcanar (Tarragona) i Subirats (Barcelona). 

“El Govern català vol fer arribar el seu record, suport i solidaritat a familiars i amics de les víctimes”, ha assenyalat Torra, i també “que totes les persones de bé, practiquen la religió que practiquen, estan al costat de les víctimes”.

També ha traslladat el seu “més sincer reconeixement” a tots els cossos d'emergències i de seguretat, ja que, en les seues paraules, van sobreeixir en la seua resposta als atemptats.

Així mateix, ha recordat “de manera especial” el personal sanitari i els Mossos d'Esquadra, sobretot per l'operatiu que hi van desplegar, així com l’exmajor del cos policial català, Josep Lluís Trapero, i l’exconseller d'Interior, Quim Forn, que es troba a la presó. 

“Finalment, el Govern català vol posar de manifest el màxim rebuig al terrorisme siga quina siga la seua carta de presentació. Els fets viscuts aquells dies van posar a prova el nostre país i la seua gent, i hem eixit més reforçats, més units i més convençuts dels nostres principis, que ens consoliden com una societat democràtica, pacífica i plural”, ha exposat. 

“Davant d’aquells que fan ús de la violència, bastim de gent de pau i d'acollida una societat íntegra i valenta, disposada a combatre la barbàrie i la intolerància", ha afirmat.

Uns 50 familiars de víctimes de l'atemptat han fet aquest divendres una ofrena floral al mosaic de Miró a la Rambla, en un homenatge en què els han seguit l'alcaldessa, Ada Colau; el president de la Generalitat, Quim Torra; el del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, entre altres autoritats. Els familiars han encapçalat la marxa, que ha eixit de l'Ajuntament i ha arribat fins a la Rambla pel carrer de Ferran, i a les 10:00 h han dipositat rams de flors en grans tests col·locats damunt del mosaic, dels mateixos colors que els del dibuix de Miró.

També et pot interessar

stats