Qui és qui en la llista de morosos d'Hisenda

L'entrenador del Reial Madrid Carlo Ancelotti i l'escriptor Ildefons Falcones entren en la llista de morosos amb l'Agència Tributària, mentre que ixen el futbolista brasiler del PSG Neymar o l'expilot de motociclisme Sito Pons

Hisenda manté l’inici de la campanya de la renda l’1 d’abril
Hisenda, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La setena edició de la llista de morosos que ha publicat aquest dilluns l'Agència Tributària ha incorporat l'entrenador del Reial Madrid Carlo Ancelotti, l'escriptor Ildefons Falcones i José María del Nido Carrasco, vicepresident del Sevilla CF. Angeloti té un deute d'1,5 milions d'euros, Falcones deu 1,3 milions i el fill del president del Sevilla deu 1,7 milions d'euros. Enguany han entrat 363 nous deutors en la llista i n'han eixit 424.

Actualment hi ha  3.869 grans morosos en la llista de l'Agència Tributària, xifra que suposa un descens de l'1,6% en comparació amb l'edició prèvia. El col·lectiu acumula un deute de 14.100 milions, un 1% menys. La major part d'aquests grans morosos, en concret 3.557, són empreses (persones jurídiques), mentre que 312 són persones físiques.

També entra en aquesta edició la coneguda com "estafadora dels VIP", Mónica Gil Manzano, amb un deute d'1,57 milions. I tornen alguns morosos que ja havien abandonat la llista, com l'exvicepresident del govern Rodrigo Rato (amb un deute d'1,36 milions) o el futbolista brasiler Dani Alves (2,1 milions).

Per contra, ixen de la llista el també futbolista brasiler del PSG Neymar (que fa un any era el major morós persona física, amb un deute de més de 34 milions d'euros) o l'expilot de motociclisme Sito Pons. Deixar d'estar en la llista de morosos no implica necessàriament que hagen saldat el seu deute, sinó que o l'han situada per davall del milió d'euros o han aconseguit algun tipus de suspensió o ajornament.

El que més deu, Agapito García

Després de l'eixida de Neymar, l'antic empresari Agapito García torna a ser el major deutor persona física (deu 15,4 milions). D'altra banda, continuen en la llista l'exbanquer Mario Conde, que manté un deute amb Hisenda de 8,37 milions, l'escriptor César Vidal (3,17 milions), l'actriu Paz Vega (3,08 milions), l'exfutbolista argentí Gabriel Milito (1,8 milions) o la presentadora Patricia Conde (1,1 milions).

Pel que respecta a les empreses, els majors deutes es concentren en Reyal Urbis (341,12 milions), Isolux Corsán (329,65 milions) i Nozar (214,88 milions).

Apareixen per primera vegada Altersana -vinculada al contraban de tabac i que entra amb un deute de 35,4 milions, la qual cosa la converteix en la incorporació més quantiosa- o el Club de Futbol Extremadura (1,3 milions), mentre que torna Urbas (4,5 milions). I continuen societats esportives com el Club Bàsquet Estudiants (4 milions), el Real Murcia Club de Futbol (10 milions), Hèrcules (3,1 milions) o el Real Jaén Club de Futbol (1,1 milions).

Més de la meitat d'aquest deute, 7.270 milions (51% del total) és de deutors en procés concursal, per la qual cosa les possibilitats de cobrament efectiu són limitades fins que acabe el procediment. Els qui la integren han pagat a Hisenda 127 milions al llarg de 2021, de manera que 55 d'ells ja havien situat el seu deute per davall del milió d'euros el 20 de juny de 2021.

També et pot interessar

stats