Com queden ara les restriccions a la ciutat de València?

El Consell es va avançar endurint les mesures a la ciutat, però ara el Ministeri de Sanitat n'ha anunciat de noves a tot Espanya.

Com queden ara les restriccions a la ciutat de València?
Com queden ara les restriccions a la ciutat de València?

L'augment imparable de les xifres de l'evolució del coronavirus a la Comunitat Valenciana, i més concretament a València, han portat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a endurir les mesures contra la Covid-19 a la ciutat. Però aquestes noves restriccions, que entren en vigor aquest divendres i s'estendran almenys durant els pròxims 14 dies, s'han vist ampliades a tota la Comunitat Valenciana després que el Ministeri de Sanitat haja anunciat una bateria d'actuacions en matèria de salut pública per a totes les autonomies amb l'objectiu de frenar la proliferació de contagis. Per tant, el Cap i Casal queda ara entre dos aigües.

La Generalitat obliga les discoteques, les sales de ball i els bars de copes a tancar a la 1:30 de la matinada sense pistes de ball i amb un 60% de l'aforament, però la nova normativa del govern espanyol adopta el tancament d'aquests locals d'oci nocturn i, per tant, la mesura autonòmica queda sense efecte.

El Consell deixa fins a la 1:30 els bars i restaurants, amb una distància d'1,5 metres entre persones i amb taules d'un màxim de 10 persones. Les mesures anunciades per Illa mantenen la distància i l'aforament, però obliguen a tancar a la 1 i a les 12 ja no es poden acceptar més clients.

La norma autonòmica per a València limita les reunions familiars o amb amics a un màxim de 15 persones; en canvi, la llei estatal no es pronuncia en aquest aspecte. Ara bé, el titular de Sanitat recomana reduir-les a 10 persones i que sempre siga amb els mateixos.

El decret autonòmic també redueix les activitats grupals de la ciutat a un màxim de 25 persones i en les que es fan a l'aire lliure es redueix l'aforament al 60% i amb mascareta obligatòria. Ací, l'executiu espanyol deixa en mans de les comunitats autònomes l'autorització o no de cada esdeveniment multitudinari.

Segons la Generalitat, les residències de la ciutat de València no tindran visites de familiars ni eixides dels residents, una mesura més restrictiva que l'adoptada per l'Estat, on es limiten les visites a una persona per resident, durant una hora al dia, i es restringeixen al màxim les eixides de persones majors.

El que sembla clar és que després de l'anunci d'illa, en les pròximes hores la Generalitat haurà de concretar com afecten les restriccions a València.

El president de Fotur, Víctor Pérez, ha explicat en una entrevista en Les notícies del matí que el fet que les restriccions només afecten la ciutat de València portaran a un “efecte crida” cap a municipis propers.

Per la seua banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que les mesures són “adequades” i que el consistori posarà a l'abast tots els seus mitjans perquè es complisquen.

També et pot interessar