Quedar per a pegar-se: la nova tendència perillosa d’alguns joves valencians

La investigació policial estudia diversos casos de joves que queden per a una brega sense cap motiu aparent

Quedar per a pegar-se: la nova tendència absurda d’alguns joves valencians / À Punt NTC
29 d'abril 2021 - 21:49

Joves que queden únicament i exclusiva per a pegar-se entre ells. Així d'absurda és la nova tendència entre alguns grups de joves en diferents localitats de l’àrea metropolitana de València, com Burjassot, Paterna, Torrent o Mislata.

Una investigació policial estudia aquest comportament derivat de la falta de relacions socials durant el confinament i la pandèmia, en què xics i xiques que no són conflictius ni tenen antecedents per violència organitzen les anomenades campals: trobades que es difonen per les xarxes socials, amb la promesa de jocs violents pel pur plaer de fer-se mal.  

Per al psicòleg i pedagog Vicent Prieto “aquesta carència de sociabilitat ha sigut molt important a l’hora d’exagerar el comportament violent en un determinat grup de la població. Realment xicotet, però no per aixó menys important” assegura. 

“Crec que podem dir que més d’una dotzena de trobades, com les anomenen ells mateixos a través de les xarxes, segur que les hem evitat” ha afirmat Rafael Rubio, subdelegat del govern a València en referència a les últimes actuacions tant de la Guàrdia Civil com de la Policia Nacional. Un d’aquests casos es troba ara als tribunals, on s’investiga uns joves de l’Eliana que jugaven al “joc de la mort” a les vies del metro.

“Va haver-hi detencions perquè alguns van simular una posada en escena amb una persona a qui van retindre a les vies del metro”, segons explica Rubio.

Rafael, cap de la policía de Paterna, ha vist aquestes baralles de prop, segons conta a un equip d’À Punt Notícies. Al voltant d’uns quatre-cents joves van quedar al parc de la Canyada per a una brega. “Era com en la película d'El club de la lucha, és a dir: queden, es van ajuntant fins que es peguen, sense cap sentit, una situació que els pot arrossegar a un perjuí que els acompanyarà tota la vida per tindre antecedents penals” adverteix l’agent, que afirma que no tot val en les xarxes socials. 

També et pot interessar

stats