Quatre persones detingudes per l'assassinat de l'home cremat a Xestalgar

La denúncia d'un dels investigats ha precipitat l'operatiu de la Guàrdia Civil que ha realitzat els arrests 

Arbre sota el qual van aparéixer les restes òssies a Xestalgar
Arbre sota el qual van aparéixer les restes òssies a Xestalgar / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones per estar presumptament implicades en l'assassinat de l'home que va aparéixer cremat a finals de juny en el terme municipal de Xestalgar. Es tracta de dos homes i dues dones que estan pendents de passar a disposició judicial. Tot apunta que un familiar del principal sospitós del crim l'hauria delatat. 

A l'espera que els arrestats declaren davant el jutge, previsiblement divendres, la investigació se centra a aclarir la identitat de la víctima i el mòbil de l'assassinat. L'institut armat creu que algun dels implicats coneixia bé l'àrea apartada, propera al llit del riu Túria, on van tractar de fer desaparèixer el cos pegant-li foc.

Ja han passat tres mesos de la macabra troballa. Una veïna de Xestalgar que havia eixit a caminar amb el gos per una zona coneguda com la Penya Maria, a vora 600 metres del nucli urbà va entropessar-se amb el cadàver cremat, amagat sota uns troncs. Encara fumejava. 

La Guàrdia Civil ha portat les diligències de manera cautelosa, tot i que ja sospitava dels ara detinguts. En les últimes hores s'han precipitat els arrests de manera inesperada per al veïnat del municipi i el mateix Ajuntament, que no havia tornat a saber del transcurs de la investigació des que descobriren les restes cremades segons han explicat a À Punt NTC.  

Sembla que un dels investigats va delatar el principal sospitós de l'assassinat, un home de 51 anys familiar seu, i el va denunciar a la Policia Nacional de València per un delicte de maltractaments. Els agents detingueren aquest individu en el seu pis, on se sospita també que va cometre el crim. Igualment, ha quedat arrestada la parella sentimental, l'home que el va delatar i la parella d'ell. Tot apunta que el principal detingut tenia tancades a casa i sota amenaces la dona i la filla per a evitar que el delataren davant les autoritats per l'assassinat.

A Xestalgar, població on viuen uns 300 veïns i veïnes durant l'any, hi ha qui ja respira més tranquil en saber que el presumpte responsable de la mort de l'home calcinat ja està custodiat per les forces de l'ordre. "Ens hem llevat un pes de damunt", ha comentat a À Punt Enric Zamora, agutzil i veí del municipi.

També et pot interessar

stats