Quatre pasteres amb 50 migrants arriben a les costes del sud

Ja són sis les embarcacions interceptades durant el cap de setmana.

Imatge: Policia Local d'Alacant
Imatge: Policia Local d'Alacant

Quatre pasteres almenys amb 50 persones, entre elles diversos menors, han arribat aquest diumenge a les costes de les comarques del sud: han aplegat a Elx, Altea, Calp i el Campello, segons informen fonts de la Creu Roja. Amb aquestes embarcacions, són sis les interceptades durant el cap de setmana.

La primera embarcació l'han localitzada a Altea, al voltant de les 3:00 hores. Hi anaven 12 homes, dos d'ells menors de 17 anys.

Vora les 5.30 hores han localitzat una segona pastera a Calp, amb tres dones, sis homes i un xiquet de bolquers. La Guàrdia Civil ha traslladat les persones migrants al port d'Alacant, on, d'acord amb el protocol, rebran assistència i els faran proves PCR.

Poc després, al voltant de les 6:15 hores, han interceptat una tercera embarcació als Arenals d'Elx, amb 18 migrants. Segons ha explicat l'Ajuntament d'Alacant, durant la matinada s'ha demanat la col·laboració de la Policia Local d'Alacant, després de detectar-se l'embarcació en alta mar. Als 18 migrants que anaven en aquesta pastera també els han traslladat al port d'Alacant per a rebre atenció.

Finalment, a les 8:34 hores han localitzat una pastera al Campello, que traslladava deu persones.

Aquest dissabte ja han arribat dues pasteres a Calp i Teulada amb huit persones en cadascuna. En total, aquest cap de setmana han arribat a la costa de la província sis embarcacions amb 66 migrants.

També et pot interessar

stats