Quatre nous casos eleven a onze els hospitalitzats per coronavirus a Espanya

Aquest dimecres s'han registrat nous positius a Madrid, Barcelona, Sevilla i La Gomera.

VÍDEO | Quatre nous casos eleven a onze els hospitalitzats per coronavirus a Espanya

Un nou cas de coronavirus a l'illa de La Gomera eleva a onze els casos en tot Espanya. El govern de les Canàries ha precisat que es tracta d’una dona que va estar de viatge a Itàlia del 4 al 8 de febrer. En l’actualitat està ingressada i en aïllament a l'Hospital General de La Gomera. Aquest últim cas s'afegeix als tres que s'han diagnosticat en aquest dimecres a Espanya, que tanca la jornada amb onze persones hospitalitzades a cinc autonomies.

Sevilla, primer contagi local a Espanya

Dels nou possibles pacients que se sotmeteren a proves a Sevilla, un ha donat positiu. Aquest és el primer cas de contagi autòcton a Espanya. La Conselleria de Salut d'Andalusia ha explicat que l'home, de 62 anys, no ha viatjat en les dues últimes setmanes a cap dels països declarats de risc pel Ministeri de Sanitat (Xina, Japó, Corea del Sud, Iran, Singapur i cinc regions del nord d'Itàlia).

Un nou cas a Barcelona i dos a Madrid

La Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat un segon cas de coronavirus. Es tracta d'un jove de 22 anys que ha estat a Itàlia.

És el segon cas registrat a Catalunya, després del de la dona de 36 anys d'origen italià i resident a Barcelona.

També aquest dimecres el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha confirmat un segon positiu per coronavirus en aquesta comunitat. El cas s’afegeix al del jove de 24 anys confirmat aquest dimarts.

Onze persones hospitalitzades

D’aquesta manera, en les últimes 48 hores s'han registrat onze casos a Espanya pel Covid-19, un d’ells, un veí de Borriana que està ingressat a l’Hospital de la Plana de Vila-real. L’home s’ha posat en contacte amb familiars i amics a través de les xarxes socials per a dir-los que es troba bé. Els altres casos corresponen a quatre persones a Tenerife i una dona resident a Barcelona que havia viatjat al nord d’Itàlia.

Però aquests deu casos no són els únics registrats a Espanya des que va començar la crisi pel coronavirus. De fet, prèviament s'havien detectat dos casos, un a La Gomera i un altre a Mallorca, que ja han rebut l'alta hospitalària. D'aquesta manera, la xifra total d'afectats al país pel Covid-19 és de dotze persones.

Sanitat manté el risc moderat per transmissió de coronavirus

El Ministeri de Sanitat manté el nivell de risc moderat de transmissió per coronavirus a Espanya per a garantir la detecció precoç dels casos. No obstant això, considera que en general serà baix o molt baix, excepte en alguns punts concrets on pot arribar a ser alt.

Així ho ha assegurat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, després de la reunió del comité de seguiment i evolució del coronavirus.

Simón ha assenyalat que el risc és moderat però que no és igual en tot el país, ja que varia en funció dels casos identificats. Per això, ha assegurat que, en els punts on no hi ha casos positius, el risc és baix.

També et pot interessar

stats