Quatre ferits en caure la branca d'un dels arbres monumentals del Parterre, a València

L'accident ha obligat a tallar la circulació entre el carrer de la Pau i la plaça d'Alfons el Magnànim

Imatge del lloc on ha caigut la branca d'un dels arbres monumentals del Parterre
Imatge del lloc on ha caigut la branca d'un dels arbres monumentals del Parterre / @MariaEstelles

Quatre persones han resultat ferides de caràcter lleu aquest dimecres a València després de caure una branca d'un dels arbres monumentals situats al Parterre, que ha obligat a més a tallar la circulació de vehicles entre el carrer de la Pau i la plaça d'Alfons el Magnànim.

Els fets han ocorregut a primera hora de la vesprada quan, per raons que s'investiguen, una branca d'un dels arbres centenaris ha caigut sobre la calçada de la plaça d'Alfons El Magnànim, al costat del Palau de Justícia.

Fins al lloc de l'incident s'han desplaçat diverses unitats de la Policia Local i del cos de bombers de l'Ajuntament de València, que han procedit a tallar el trànsit de l'entrada al carrer de la Pau des d'Alfons el Magnànim.

Imatge del lloc on ha caigut la branca d'un dels arbres monumentals del Parterre
Imatge del lloc on ha caigut la branca d'un dels arbres monumentals del Parterre / @MariaEstelles

Els bombers han quedat a l'espera d'instruccions i que els responsables dels arbres monumentals avaluen la situació, atés que l'arbre afectat està protegit i no es pot talar completament. Fins a aquest dijous no es podran dur a terme més actuacions.

L'Ajuntament de València avalua la caiguda

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha desitjat la prompta recuperació dels ferits i ha destacat que es tracta "d'un arbre monumental molt característic de València que tenim al Parterre, a la Glorieta i en algunes altres zones de ciutat, com la Gran Via Fernando El Catòlic". Segons el regidor, els arbres es revisen cada any i assegura que aquest ficus "havia sigut revisat a l'octubre de l'any passat", a més de podar-se uns mesos abans.

“Hi ha moltes ocasions en les quals no és possible saber quan una branca col·lapsarà perquè, al final, són éssers vius, igual que les persones”, ha afirmat Campillo. “En aquest cas parlem d’una branca molt pesada, una branca primària d'un arbre molt gran, segurament un dels més grans de València, per la qual cosa la caiguda és molt aparatosa”, ha continuat.

El regidor assegura que “els tècnics de jardineria sostenible estan avaluant les causes d'aquest possible col·lapse”. També ha dit que en els últims anys s'estan documentant fenòmens de caigudes de branques per calor i que les últimes onades podrien haver provocat el col·lapse del ficus.

“He parlat amb la meua companya de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, per a fer un projecte de restauració pensant en aquest arbre monumental, que ara està una mica constret per la tanca. Tenim l'oportunitat de dur a terme un projecte concorde a la monumentalitat aquest arbre, perquè tinga més espai a la zona que recau a la Glorieta”, ha conclòs Campillo.

També et pot interessar

stats