Desallotgen l'alberg de Mas de Zampa, amb 80 persones, de les quals 50 són menors, per un incendi intencionat a Vilamarxant

Els bombers han establit la situació 1 del PEIF en un foc on treballen sis mitjans aeris i l'evolució és favorable

Fum de l'incendi de Vilamarxant / X: @GVA112
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 d'abril 2024 - 16:49 Actualitzat: 03 d'abril 2024 - 21:14

Sis mitjans aeris i dues unitats dels bombers forestals (una d'elles helitransportada) han treballat al parc natural del Túria, al seu pas per Vilamarxant per a tractar d'extingir un incendi forestal declarat aquest dimecres de vesprada al canyar. A la zona s'ha establit la situació 1 del PEIF, segons ha informat en el seu compte d'X Emergències de la Generalitat. Robert Raga, alcalde de Riba-roja, ha assenyalat que el foc "és provocat, perquè s'ha iniciat de manera simultània en tres punts". Són cinquanta les hectàrees afectades. L'incendi s'ha donat per estabilitzat a les 20:53 hores.

El foc ha provocat una intensa columna de fum, visible des d'altres localitats del Camp de Túria. La Policia Local i la Guàrdia Civil, de fet, han desallotjat l'alberg de Mas de Zampa, amb huitanta persones, de les quals cinquanta són menors. Els desallotjats es trobaven fent una excursió de dia que havia d'haver acabat a les 18:00 hores, però ha avançat la tornada a les 17:30 hores.

Segons ha informat a À Punt Notícies el regidor de Seguretat del municipi, Ciro Ferrer, l'incendi ha començat a la zona de la coneguda com a fàbrica de la pell de Vilamarxant, al llit del riu Túria. Els esforços dels bombers se centren a protegir les cases que hi ha, envoltades de vegetació.  I segons alguns testimonis, el foc sembla haver començat en diversos focus, la qual cosa ha provocat que s'estenguera rapidíssimament seguint el llit del riu cap a Riba-roja de Túria. 

Javier Montero, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, ha explicat que l'incendi ha sigut "molt escandalós", però que evoluciona favorablement. Moreno ha remarcat que s'han utilitzat molts mitjans per la presència de campaments en aquestes dades.

També et pot interessar

stats