Quatre dones detingudes per furtar a turistes prop de la Ciutat de les Arts i de les Ciències

El personal de seguretat de Cacsa havia alertat la Policia Local de València de robatoris per part de grups organitzats

Imatge d'arxiu d'un policia local de València
Imatge d'arxiu d'un policia local de València / À Punt Notícies
14 d'abril 2024 - 21:35

La Policia local de València ha detingut quatre dones acusades de furtar a turistes que acudien a visitar la Ciutat de les Arts i de les Ciències. "En concret, es tracta d'un grup de dones que es mouen de manera organitzada, es comuniquen mitjançant senyals i utilitzen complements de roba per a interactuar entre elles i despistar així les víctimes", ha precisat la Unitat de Seguretat, Suport i Prevenció de la Policia Local (USAP).

L'arrest s'ha produït amb un operatiu policial format per deu agents, que s'havia muntat després que el departament de seguretat de Cacsa, amb qui des de la USAP "es té contacte de manera habitual", va advertir que últimament havien observat que s'estaven produint robatoris a turistes per part de grups organitzats.

Les dones es comunicaven amb senyals i utilitzaven complements de roba "per a interactuar entre elles i despistar així les víctimes

Segons explica el comunicat policial, aquest divendres a primera hora de la vesprada, els agents localitzaren les dones prop de la Ciutat de la Justícia i "s'adonaren que els resultaven conegudes per haver estat implicades en altres actuacions relacionades amb robatoris per distracció".

Les seguiren i en arribar un autobús de turistes de nacionalitat xinesa prop de la discoteca l'Umbracle, "les dones s'organitzaren i abordaren un grup". "En un moment donat, rodejaren una de les turistes i una d'elles va introduir la mà en la motxilla i li va sostraure la cartera, mentre que les altres la distreien", explica la USAP. La guia i la víctima, se n'adonaren immediatament i forcejaren fins a aconseguir recuperar la cartera.

La dona va fugir del lloc dels fets però els agents, que n'havien sigut testimoni, pogueren detindre les quatre dones i posar-les a disposició de l'autoritat judicial en la Inspecció Central de Guàrdia. "En el moment de la detenció, duien gran quantitat de complements com ulleres de sol, barrets i mocadors que "utilitzaven per a despistar els agents de cara a una possible identificació".

També et pot interessar

stats