Quatre de cada deu urgències ateses per consum de drogues tenen a veure amb l'alcohol

L'alcohol és un factor causal de més de 200 malalties i trastorns

Les dades del consum d'alcohol a la Comunitat Valenciana
Les dades del consum d'alcohol a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

Quatre de cada deu urgències ateses per consum de drogues guarden algun tipus de relació amb l'alcohol en la Comunitat Valenciana, on una mitjana de 3.400 persones a l'any acudeixen als diferents recursos amb els quals compta la Conselleria de Sanitat per a tractar l'alcoholisme.

A més, les persones d'entre 20 i 30 anys que beuen quantitats moderades o elevades d'alcohol poden tenir més probabilitats de patir un ictus quan són adults joves que les persones que en prenen en quantitats baixes o no en beuen, adverteix la Conselleria de Sanitat amb motiu de la celebració, aquest dimarts, del Dia Mundial sense Alcohol.

Referent a això, l'última enquesta sobre alcohol i altres drogues a Espanya (de 2020) revela que el 84,5% de la població valenciana major de 18 anys ha consumit alcohol en l'últim any i el 22,6% ha patit una intoxicació.

L'alcohol és un factor causal de més de 200 malalties i trastorns, està associat amb el risc de desenvolupar problemes de salut com ara desajustaments hormonals, mentals i comportamentals, i pot desencadenar malalties com la cirrosi hepàtica, alguns tipus de càncer i malalties cardiovasculars.

Al voltant de 3.400 persones demanen ajuda cada any per a deixar de beure

Unes 3.400 persones de mitjana acudeixen als recursos de la Conselleria de Sanitat per a tractar l'alcoholisme. En 2021 la xifra va ser de 3.209 persones i en l'últim lustre s'han atés 17.093 pacients.

El tractament de l'alcoholisme en la Comunitat Valenciana es canalitza en l'àmbit assistencial, a través de 33 unitats de conductes addictives, que fan costat als equips d'atenció primària per a l'assistència en règim ambulatori, i sis unitats d'alcohologia. També existeixen cinc unitats d'atenció especialitzada amb internament hospitalari i huit comunitats terapèutiques en règim residencial.

També et pot interessar

stats