Quatre de cada deu mares soles amb fills viu en risc de pobresa en la Comunitat Valenciana

Save the Children aposta per una ampliació i millora de la Renda Valenciana d'Inclusió que prioritze a les famílies monoparentals.

Les famílies formades per mares soles amb fills a càrrec s'enfronten a un risc de pobresa més gran
Les famílies formades per mares soles amb fills a càrrec s'enfronten a un risc de pobresa més gran / Kelli McClintock (Unsplash)

Les famílies formades per mares soles amb fills a càrrec s'enfronten a un risc de pobresa i exclusió social més gran. A la Comunitat Valenciana hi ha 198.600 llars monoparentals, de les quals més de 170.000 (un 86%) tenen una dona com a cap de família. Quatre de cada deu famílies d'aquest tipus està en risc de pobresa, segons recull Save the Children amb motiu del Dia de la Mare, amb les dades de l'Enquesta de Condicions de Vida publicada pel Portal Estadístic de la Generalitat en 2017.

El director de l'entitat en la Comunitat, Rodrigo Hernández, ha apuntat que, a pesar que en l'àmbit autonòmic s'han impulsat en l'última legislatura diferents mesures específiques per a aquestes famílies, com l'equiparació de les llars monoparentals a les famílies nombroses, "és necessari que el futur Consell continue implementant polítiques que garantisquen el benestar de les mares i dels seus fills i filles".

Sota aquest prisma, Save the Children aposta per una ampliació i millora de la Renda Valenciana d'Inclusió que prioritze les famílies monoparentals, així com ajuda personalitzada per a buscar ocupació adaptada a les circumstàncies d'aquestes mares, que es troben "completament soles".

Un 25% viu en situació de pobresa severa

Al conjunt de l'Estat, també quatre de cada deu famílies encapçalades per una dona està en risc de pobresa i un 25% viu en situació de pobresa severa, segons Eurostat. A Espanya hi ha un total d'1,8 milions de llars monoparentals, dels quals el 82% estan formats per mares soles amb fills a càrrec.

Un 50% no pot afrontar despeses imprevistes

En aquest context, més de la meitat d'aquestes mares soles no poden afrontar despeses imprevistes: un 17,6% ha tingut retards en els pagaments del lloguer o la hipoteca, un 8% no aconsegueix menjar carn, peix o el seu equivalent vegetarià cada dos dies i un 14% no pot tindre la casa a temperatura adequada, segons l'Enquesta de Condicions de Vida 2018.

També et pot interessar

stats