Quatre detinguts per enviar droga en paqueteria des de l'aeroport d'Alacant-Elx

Son presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i pertinença a grup criminal

Plantació intervinguda per la Guàrdia Civil
Plantació intervinguda per la Guàrdia Civil / Policia Nacional

Agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l'Agència Tributària han desmantellat una presumpta banda organitzada que realitzava enviaments de droga per paqueteria a través de l'aeroport d'Alacant-Elx i que gestionava un viver, un punt d'embutxacat i un laboratori altament especialitzat en diversos punts de la Comunitat.

Els quatre individus van ser arrestats com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i pertinença a grup criminal, segons ha precisat la Benemèrita en un comunicat.

Entre els efectes intervinguts es troba un subfusell de calibre 9 mm, 5.367 plantes de marihuana, 2.280 grams de picada, 113 quilos de cànnabis envasats al buit i s'ha aconseguit desmantellar un important laboratori de processament de drogues.

Amb aquestes detencions, els agents han culminat una operació relacionada amb el tràfic de drogues, a través d'enviaments internacionals de paqueteria des de l'aeroport Alacant-Elx, amb la qual distribuïen importants quantitats de cannabis sativa (marihuana).

Es tracta d'un presumpte grup criminal format per quatre persones, el centre logístic de les quals estava situat a la ciutat d'Alacant. Des d'allí es coordinava tant la producció de la plantació situada a Elx, com la unitat de tractament i embutxacat que es trobava a Gandia. El pas final era distribuir la droga per les empreses de logística.

Dins del viver d'Elx, l'organització comptava amb un laboratori altament especialitzat en el processament de drogues. Allí, ocult entre més de 5.000 plantes de marihuana, hi havia un espectròmetre de masses d'alta eficàcia i equips capdavanters d'anàlisi i processament, amb els quals convertien la droga en multitud de formes diferents com ara olis, pólvores o altres.

Els quatre detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.

En aquesta operació han participat guàrdies civils de l'Oficina d'Investigació Fiscal i de Seguretat (Odaifi-Odaisa) i la caserna principal de Crevillent, policies nacionals d'Udyco-Estupefaents de la Policia Nacional d'Alacant i funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària.

També et pot interessar

stats