Quatre detinguts en la desarticulació d'un punt de venda de drogues “molt actiu” a Elda

Entre els detinguts per la Policia Nacional hi ha una adolescent de quinze anys 

Drogues i material intervingut durant el registre del domicili
Drogues i material intervingut durant el registre del domicili / Policia Nacioanl

La Policia Nacional ha detingut quatre persones, una d'elles menor d'edat, després de desarticular un punt de venda i distribució de drogues –"molt actiu"– al poblat de La Tafalera, a Elda (Vinalopó Mitjà). La Comissaria Provincial d’Alacant ha indicat que els arrestats participaven en labors de venda i distribució de substàncies estupefaents i que acceptaven com a forma de pagament de la droga objectes procedents de delictes contra el patrimoni. Els agents han recuperat "gran quantitat" d’aquests objectes sostrets, i els han tornat.

Les detencions i la desarticulació del punt de venda de droga l'han duta a terme agents de la Policia Nacional de la Comissaria d'Elda-Petrer, en el marc dels serveis que la Policia Nacional d'Alacant té activats per a detectar i erradicar el tràfic de drogues i els enclavaments on es distribueix. El grup desarticulat era un clan familiar que operava "en el cor d'un poblat marginal". Aquesta organització delictiva es dedicava a vendre i distribuir drogues, com ara cocaïna, heroïna i marihuana. 

L'habitatge des d'on es desenvolupaven aquestes accions il·lícites disposava de fortes mesures de seguretat, com reixes reforçades a les finestres i doble porta de seguretat amb obertura contrària. A més, la casa estava connectada de manera il·legal a la xarxa elèctrica.

Una vegada obtinguts tots els indicis necessaris gràcies a un complex dispositiu de vigilància, una trentena d'agents van entrar i registraren el domicili, on van detindre tots els integrants de la xarxa delictiva: tres homes de 24 a 55 anys i una adolescent de 15 anys. 

En aquesta operació han intervingut 362 grams de marihuana, cinc grams de cocaïna, un gram d'heroïna, 3.926 euros, 172 dècims de loteria, diverses armes prohibides, i també "gran quantitat d'objectes relacionats amb l'activitat il·lícita desenvolupada per la xarxa delictiva, com una bicicleta elèctrica, un patinet, eines elèctriques o un ordinador".

Els detinguts han passat a disposició judicial com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal, recepció i defraudació de fluid elèctric, davant del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Elda. La menor, però, ha quedat en llibertat amb càrrecs i l'han entregada a un familiar, segons el que ordena la Fiscalia de Menors d'Alacant.

També et pot interessar

stats