Quatre detinguts a Alacant en una operació contra la compra de documentació falsa en xarxes socials

Un total de 64 persones han sigut arrestades en tot Espanya en aquesta investigació

Imatge d'arxiu d'uns vehicles de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu d'uns vehicles de la Policia Nacional / Europa Press

La Policia Nacional ha detingut a 64 persones, quatre d'elles a Alacant, per comprar a través de xarxes socials documents falsos com a passaports, documents d'identitat i permisos per a conduir en territori Schengen amb un valor d’entre 1.000 i 3.000 euros, segons ha informat el cos aquest dijous en un comunicat. Als arrestats se'ls imputen delictes de contraban, falsedat documental i contra els drets dels ciutadans estrangers, per afavorir la immigració irregular.

Va ser el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària qui va iniciar la investigació, en detectar en els seus controls de paqueteria procedents de l'estranger les sospites d'enviaments de documentació falsa. Els funcionaris van contactar amb la Policia Nacional per a verificar la falsificació dels documents interceptats, entre els quals figuren 136 documents d'identitat, passaports i llicències de conduir amb diferents nacionalitats europees per a poder circular per territori Schengen sense dificultat.

Els clients es posaven en contacte amb els falsificadors estrangers a través de diverses xarxes socials i missatgeria instantània, on fixaven un preu segons el document que sol·licitaven. Segons les investigacions, els passaports que comptaven amb segells de frontera suposaven un cost major, en tindre una major credibilitat en els passos fronterers. El preu oscil·lava entre els 1.000 i els 3.000 euros. Pels mateixos canals, concertaven també la data de l'enviament a Espanya dels passaports.

A més d’Alacant, s’han detingut a altres seixanta persones en altres punts d’Espanya, la gran majoria a Madrid.

També et pot interessar

stats