Quatre detinguts a Alacant per una estafa de 7 milions d'euros en bitcoins

Gestionaven inversions en criptomonedes mitjançant una societat inexistent.

Quatre detinguts a Alacant per una estafa de 7 milions d'euros en bitcoins
Quatre detinguts a Alacant per una estafa de 7 milions d'euros en bitcoins

Dos homes i dues dones d'entre 23 i 36 anys han sigut detingudes en destapar una estafa a prop de 400 víctimes per un valor conjunt de més de 7 milions d'euros en monedes virtuals del tipus bitcoin, ha informat la Policia Nacional.

Mitjançant una societat inexistent, els arrestats, que són de nacionalitat espanyola, italiana i argentina, gestionaven inversions de la criptomoneda bitcoin, que és virtual i que s'utilitza com a sistema de pagament en internet o com una nova alternativa d'inversió.

Per a captar a les víctimes oferien una alta rendibilitat, abonant en un primer moment els interessos generats amb les aportacions de nous inversors fins que passat un temps deixaven de rebre els beneficis i no reintegraven les monedes virtuals intervingudes als seus titulars.

La quantitat de bitcoins estafats ascendeix a més de 380, el valor de la qual és d'uns 19.250 euros cadascun d’aquests, per la qual cosa la totalitat dels diners estafats és superior als 7 milions. Segons la Policia, un dels detinguts, pressionat per multitud de clients als quals no havia retornat les seues inversions, es va refugiar en una localitat de Conca on finalment va ser detingut.

Els fraus havien sigut denunciats per multitud de víctimes, coincidint totes elles que havien sigut enganyades després de transferir criptomonedas a una empresa que oferia invertir-les i traure'ls alta rendibilitat. Als detinguts se'ls atribueix el suposat delicte d'estafa, i se'ls ha intervenint multitud de material informàtic, com ara ordinadors, tauletes i telèfons.

La resta de detinguts van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria d'Alacant, encara que la investigació continua oberta ja que els agents tenen coneixement que podria haver-hi més víctimes d'aquesta estafa.

També et pot interessar

stats