Quatre detingudes a Oriola per furtar a persones majors i dependents

Un dispositiu d'agents de la Policia Nacional / CNP

Un dispositiu d'agents de la Policia Nacional
Un dispositiu d'agents de la Policia Nacional / CNP

Agents de la Policia Nacional han desarticulat a Oriola (Baix Vinalopó) un grup de quatre dones que tenen entre 16 i 47 anys i que es dedicava a furtar en domicilis de persones majors i dependents.

En tots els casos la manera de procedir era similar. Un grup de dues o tres dones tocaven al timbre del domicili i enganyaven les víctimes, fent-se passar per familiars, per a entrar a les cases. Totes les víctimes eren persones d'edat avançada o tenien un alt grau de dependència.

Una vegada dins de la l'habitatge, mentre una conversava amb la víctima per a distraure-la, una altra de les dones del grup, i amb l'excusa d'anar al lavabo o a la cuina per a agafar un got d'aigua, aprofitava per a regirar el dormitori principal i sostraure efectes de valor com joies i diners. Després d'obtindre el botí abandonaven la casa amb qualsevol pretext.

La Policia Nacional va descartar "possibles grups criminals itinerants que es dediquen a aquesta mena de delictes", ja que les dades que havien recaptat de les denúncies i de les declaracions situaven aquesta banda a la ciutat.

Amb aquesta operació, en la qual s'han detingut quatre dones que tenen entre 16 i 47 anys, i que ja han passat a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Oriola, s'han aclarit quatre furts i s'han recuperat part de les joies furtades, que ja han sigut entregades als propietaris.

També et pot interessar

stats