Quatre dècades després de l’incendi forestal d’Aiora

Vora 40.000 hectàrees arrasades en set termes municipals de la Vall de Cofrents-Aiora, la Canal de Navarrés i la Costera.

VÍDEO | Quatre dècades després de l’incendi forestal d’Aiora

El juliol de 1979, un terrible incendi forestal va arrasar la serra d’Aiora. Vora 40.000 hectàrees devastades en set termes municipals de la Vall de Cofrents-Aiora, la Canal de Navarrés i la Costera. Quatre dècades després d'aquella catàstrofe ambiental que va començar amb un llamp, Aiora recorda ara amb una projecció d'imatges com era la serra abans, durant i després del foc.

El foc, que va ser portada en els mitjans de comunicació de l'època, va quedar a les portes de la central nuclear de Cofrents, en aquell moment, en construcció. 

Des de l'any 2000 fins al 2017 es van cremar vora 116.000 hectàrees en els més de 7.500 incendis que es van declarar a la Comunitat Valenciana. Una xifra que suposa quasi un 9% de tota la superfície forestal valenciana. Tot i que els incendis tan catastròfics com el d'Aiora cada vegada són més esporàdics, encara s'han de lamentar episodis com el de 2012, quan el foc va arrasar vora 50.000 hectàrees a Cortes de Pallars i Andilla, quasi la meitat de les hectàrees cremades en el que portem de segle.

També et pot interessar