Quatre arbres valencians, candidats a Arbre d'Espanya del 2019

L'Om de Navaixes, la Garrofera de Foia Brell de l'Alfàs del Pi, la Palmera Imperial d'Elx i el Pi de la Iessa han sigut seleccionats.

Quatre arbres valencians, candidats a Arbre d\'Espanya del 2019
Quatre arbres valencians, candidats a Arbre d'Espanya del 2019

Quatre arbres monumentals i singulars valencians competiran amb sis exemplars d'altres províncies per a convertir-se en Arbre d'Espanya del 2019. Es tracta de l'Om de Navaixes de la comarca de l'Alt Palància; la Garrofera de Foia Brell, que creix a l'Alfàs del Pi, a la Marina Baixa; el Pi Negre de la Iessa, als Serrans, i la famosa Palmera Imperial de l'Hort del Cura d'Elx, al Baix Vinalopó. 

La resta d'arbres seleccionats pel jurat són tres pins monumentals que trobem a Pontevedra, Albacete i La Palma, un pinsap de Cadis, un ametler de Badajoz i una olivera de Tarragona. L'arbre que guanye el concurs espanyol competirà en el certamen europeu Tree of Year, en què participen 16 països.

El jurat, format per prestigiosos botànics i arbristes espanyols, ha triat els deu exemplars espanyols amb més potencial per a convertir-se en millor arbre d'Europa del 2019. Els criteris que han seguit els experts són les dimensions dels arbres, les característiques biològiques, qüestions estètiques i trets històrics i tradicionals. 

Les votacions estan obertes al públic general en el web del concurs: http://arboleuropeo.es/vota-arbol-del-ano-en-espana-2019/ des de hui fins al 23 de novembre de 2018. L'arbre guanyador s'anunciarà el 22 de novembre de l'any que vinent. El concurs està organitzat per Boscos sense Fronteres en col·laboració amb el Ministeri d'Agricultura del Govern d'Espanya.

També et pot interessar

stats