Quart de Poblet recupera el bosc de ribera del riu Túria

L'actuació es durà a terme per a restaurar la flora de l'hàbitat fluvial, després de l'eliminació de les canyes invasores

Ribera del riu Túria en el seu pas a Quart de Poblet
El riu Túria al pas per Quart de Poblet / Ajuntament de Quart de Poblet

El municipi de Quart de Poblet (Horta Sud) prioritzarà la plantació d'un bosc de ribera al marge esquerre del riu Túria, prop de la zona de l'Assut, un dels grans objectius de recuperació de la vegetació primigènia del parc natural.

Després de l'eliminació de part les canyes invasores, la intenció és anar reimplantant la flora típica de l'entorn i recuperar l'hàbitat fluvial. Aquesta actuació forma part del projecte "NaTURTURia: Recuperació Ambiental i Hidromorfològica del Riu Túria".

Una altra de les actuacions més immediates que es pretén dur a terme en els pròxims mesos és l'estabilització dels marges del riu, amb l’objectiu de frenar l'erosió de les ribes. És un projecte amb el qual es vol reduir els impactes del canvi climàtic, recuperar l'espai fluvial, millorar la qualitat de les aigües i potenciar la resiliència l'entorn natural. Es tracta de l’última de les d'actuacions que el municipi implementa des de fa vint anys i amb les quals s'han regenerat més de 30.000 metres quadrats de ribera.

Aquestes actuacions també han creat entrades accessibles a la zona verda, com el parc Porta del Túria, al carrer Mestre Descalç i ha regenerat àrees degradades, com la rampa del carrer Paterna o el carril de ciclovianants del pàrquing Balcó del Túria. A més, l'anell verd metropolità per a bicicletes i vianants que uneix el municipi amb altres localitats de l'àrea metropolitana finalitza un tram i en comença un altre justament al parc natural. Aquest projecte de la Generalitat Valenciana també inclou un nou pont accessible per a facilitar el pas sobre el riu a persones amb mobilitat reduïda.

També et pot interessar

stats