Quart de Poblet limita a tres les mascotes que es poden tindre a casa

Si se’n tenen més, s’ha de sol·licitar la llicència per a nucli zoològic, però l’Ajuntament anuncia que serà flexible si els animals no causen molèsties veïnals. 

Tres gossos tapats per una manta
Tres gossos tapats per una manta

Quart de Poblet limita a un màxim de tres les mascotes permeses en una vivenda del municipi. Si algú en vol tindre més, l’ordenança municipal obliga a sol·licitar a l’Ajuntament la llicència per a tindre el que es considera un nucli zoològic. 

És una de les iniciatives vinculades amb les mascotes que ha impulsat el consistori de Quart de Poblet per a afavorir la convivència veïnal. Ara bé, des de l’ajuntament asseguren que seran permissius amb el límit de les tres mascotes, sempre que en cas de ser-ne més, els animals estiguen “en condicions de salubritat” i “no es moleste el veïnat”. 

En aquest sentit, “si una família té tres gossos i dos gats, però els animals estan en bones condicions de salubritat, és una casa àmplia i no hi ha queixes del veïnat, l’Ajuntament no actuarà contra ells”, expliquen des del consistori. La limitació, recollida en una ordenança municipal aprovada fa uns mesos, desenvolupa una normativa autonòmica, que deriva en els ajuntaments la limitació de les mascotes perquè constituïsquen un nucli zoològic. 

D’aquest límit queden exclosos els peixos i altres mascotes de poca grandària, com les aus. D’aquests sí que se’n poden tindre més de tres, “però sempre aplicant el sentit comú i si no causen molèsties a la resta de veïns”. 

Aquesta norma, juntament amb la identificació de l’ADN dels excrements dels gossos, es difondran a través d’una campanya informativa. Quant a aquest segon aspecte, l’Ajuntament identificà l’ADN de les restes fecals que no s’arrepleguen de la via pública per a identificar els propietaris i multar-los. Les sancions oscil·laran entre els 100 i els 18.000 euros, depenent de la gravetat, la reincidència i la concurrència d’unes altres infraccions. La iniciativa entrarà en vigor “en les pròximes setmanes”, segons asseguren fonts municipals. 

Prova d'ADN caní gratuïta

Per a poder identificar els animals i crear un cens de mascotes i propietaris, l’ajuntament farà la prova d’ADN a les mascotes, de manera gratuïta, des de l’1 de juny fins el 30 de novembre. Des del consistori han remarcat l’obligatorietat d’incloure els gossos en aquest cens. 

L’Ajuntament es posarà en contacte amb els amos dels animals que ja estan censats al municipi per a informar-los i facilitar-los el procés d’incorporació al cens de genotipat. Així mateix, han apuntat que els propietaris que no hagen censat els gossos, podran fer-ho en el moment de fer-los la prova d’ADN. 

Localització dels amos dels gossos perduts

A més, des de l’Ajuntament de Quart de Poblet han destacat un segon avantatge d’incloure els animals en el nou cens municipal, com és la possibilitat de facilitar la localització dels propietaris en cas que es perda o els furten el gos. D’altra banda, se sancionaran als amos que abandonen els cans. 

L’ajuntament va aprovar la modificació de l’ordenança de protecció i tinença d’animals de companyia per a emparar en la normativa municipal aquesta iniciativa. 

Per a difondre aquesta mesura, que pretén evitar els conflictes veïnals i mantidre els carrers nets, el consistori ha emprés una campanya informativa entre la ciutadania. 

També et pot interessar

stats