Quart de Poblet instal·la cinc passos de zebra intel·ligents per reduir el risc d'atropellament

La iniciativa suposa una inversió de 100.000 euros

Un dels passos intel·ligents del municipi
Un dels passos intel·ligents del municipi / Ajuntament de Quart de Poblet

L'Ajuntament de Quart de Poblet (Horta Sud) ha instal·lat cinc passos de zebra amb sensors en diversos punts del municipi perquè s'il·luminen de nit. La inversió, de 100.000 euros, té com a objectiu "augmentar la seguretat dels vianants". El sistema il·lumina les marques viàries horitzontals i verticals quan el vianant s'aproxima a l'àrea d'encreuament i adverteix els conductors que una persona creuarà o que està en la calçada, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Per a això, han col·locat diverses marques lumíniques en l'asfalt ran de superfície i sense elements ixents. La il·luminació blanca està regulada mitjançant la instal·lació d'un sistema de sensors volumètrics a l'entorn de l'encreuament. A través d'una bateria se subministrarà l'energia necessària per al funcionament, que es recarrega durant la nit mitjançant la connexió amb la xarxa de l'enllumenat públic.

Aquests passos de vianants "intel·ligents" únicament s'activen davant de la presència de vianants mitjançant dues plaques lumíniques --una en cada extrem de la línia blanca de l'encreuament-- i altres dos senyals verticals lluminoses. En concret, l'Ajuntament de Quart ha instal·lat cinc d'aquests sistemes en diversos punts de la localitat. Dos al carrer de l'Antic Regne de València enfront de l'entrada del poliesportiu municipal i un a l'encreuament amb els carrers de Sant Llorenç i de Santa Cecília. També un altre al carrer del Xiquet de Quart, enfront del pavelló esportiu, i un últim al carrer de Joanot Martorell, entre l'Ajuntament i el Casino.

La iniciativa té com a objectiu "minimitzar el risc d'atropellament amb la millora de les condicions de seguretat per als vianants". A més, aquesta mesura permetrà als conductors tenir una millor visibilitat en aquests punts de pas sense semàfors.

Una iniciativa cofinançada per la UE

La instal·lació dels passos de vianants "intel·ligents" està inclosa en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) de Quart de Poblet i està cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d'Espanya 2014-2020 (POPE).

El sistema té el suport de la DGT, ja que s'adapta a la normativa referida a les marques horitzontals i compleix amb les mesures exigides quant a resistència i sistema perquè els elements no esvaren. La iniciativa forma part de la SmartMobility, inclosa al seu torn en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i, a més, la va proposar la ciutadania a través de la Mesa de Mobilitat Intel·ligent.

També et pot interessar

stats