Quart de Poblet identificarà l'ADN dels gossos per a facilitar la sanció dels comportaments incívics

El consistori justifica la mesura en el notable augment de la població de mascotes i els problemes associats.

L'ordenança estableix sancions de 100 a 600 euros per als amos que permeten que les mascotes embruten els espais públics
L'ordenança estableix sancions de 100 a 600 euros per als amos que permeten que les mascotes embruten els espais públics / Pixabay

L'Ajuntament de Quart de Poblet (Horta Sud) identificarà l'ADN dels gossos per a poder localitzar de manera "més eficient" els amos i propietàries susceptibles de sanció, per no recollir els excrements dels animals, entre altres conductes incíviques. Així ho ha aprovat el ple municipal en pes, amb l'excepció de Podem, en la modificació de l'ordenança de protecció i tinença d'animals de companyia perquè incloga un banc d'ADN. 

El consistori justifica la mesura amb l'objectiu de "solucionar la nova realitat del municipi, que ha viscut un notable augment en el nombre de gossos". Això ha causat "problemes higienicosanitaris, econòmics, mediambientals i, fins i tot, ha sigut font de conflictes veïnals".

L'Ajuntament activarà algunes campanyes de divulgació per a informar la població i facilitarà, fins al 31 de desembre, l'extracció gratuïta del genotip dels animals per al banc d'ADN.

L'ordenança estableix sancions de 100 a 600 euros per als amos que permeten que els seus animals embruten les vies o espais públics o no recullen les deposicions fecals. Les multes poden arribar a 18.000 euros en el cas d'infraccions greus o molt greus, per situacions d'abandó de la mascota, la no-inscripció en el registre d'un animal potencialment perillós o l'ensinistrament per a activar l'agressivitat.

També et pot interessar

stats