Fins a quan haurem de dur mascareta?

Els experts preveuen que entre el mes d'agost i final d'any l’ús de les mascaretes podria deixar de ser obligatori a l’aire lliure

Un grup de persones es reuneix sense mascareta abans de la pandèmia / À Punt NTC
21 d'abril 2021 - 22:46

Els experts avancen que l’ús de les mascaretes podria deixar de ser obligatori a l’aire lliure a finals d’agost, si el ritme de vacunació avança segons les previsions de Sanitat. Una mesura que ja han pres a Gibraltar o Israel, on la vacuna ha permés arribar a la immunitat de grup. 

Rafa Ortí, president de la Societat Espanyola de Medicina Preventiva, Salut Pública i Higiene, assegura que “entre l’agost i final d’any estarem en disposició de llevar-nos la mascareta amb el simbolisme que representa d’una victòria contra el virus.” Però puntualitza: “Seria només a l’aire lliure” i perquè siga possible, ”entre el 50 i el 70% de la població ha d’estar vacunada, però no a l’atzar, sobretot les persones més vulnerables.”

Fernando García Sala, president de la Societat Espanyola de Pediatria, valora la mascareta com una ferramenta útil i que ha arribat per a quedar-s'hi. “Quan estiguem constipats ens la posarem per a pujar a l'autobús o anar a treballar.” Per a ell, “el tema de la màscara serà difícil que l'eliminem de les nostres vides".

Els carrers d’Israel o de Gibraltar, amb el 70 per cent de la població immunitzada, ja són espais lliures de mascaretes.

També et pot interessar

stats