Puzzle Pieces, una aplicació per a estimular l'intel·lecte de les persones amb TEA

El joc, desenvolupat a la UPV, fomenta la interacció i la socialització de l'alumnat.

Puzzle Pieces, una aplicació per a estimular l'intel·lecte de les persones amb TEA
Puzzle Pieces, una aplicació per a estimular l'intel·lecte de les persones amb TEA

Un equip de la UPV, encapçalat pel professor Carlos Fernández, ha desenvolupat una aplicació que vol ajudar a estimular l'intel·lecte de l'alumnat amb trastorn de l'espectre autista (TEA).

A més de facilitar l'aprenentatge, incrementa la socialització, ja que fomenta la interacció de l'alumnat i ajuda a treballar conceptes com l'espacialitat o les formes geomètriques.

El joc, que de moment només està disponible per a dispositius Android, reprodueix el material amb què es treballa a l'aula, convertit en peces digitals, i planeja superar progressivament 12 nivells de dificultat. La informació de les activitats fetes s'emmagatzema i això facilita al personal docent el seguiment de l'alumnat, permetent-los identificar els progressos i les àrees on s'ha d'incidir.

Un dels principals avantatges de l'aplicació és la motivació que provoca en les xiquetes i xiquets, notablement superior a la dels jocs tradicionals, així com el fet que facilita el treball al personal docent, fent l'ensenyament més senzill i efectiu.

Puzzle Pieces és el fruit d'un projecte de col·laboració entre l'equip de Fernández, pertanyent a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació (ETSIT) i l'Aula de Comunicació i Llenguatge de l'IES La Canyada, on ja l'estan utilitzant. A més, l'aplicació té el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), del Ministeri de Ciència i Innovació.

També et pot interessar

stats